Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Szépítő

Tényleg veszélyes a szárazsampon? Itt a válasz!

Fiatal lányként mindig azt gondoltam, hogy valami csodaszer lehet a szárazsamponnak nevezett spray, ami kitolja a hajmosást akár több nappal is. Ki ne örülne annak, ha a - nekem legalábbis - egy órás hamosást leredukálhatná? Én örültem, de most kicsit kiokosítottam magam az esetleges negatív tulajdonságairól is.

Először is, a szárazsamponok rengeteg vegyianyagagot tartalmaznak, például alkoholt, szilikonokat és mesterséges illatanyagokat, amelyek irritációt okozhatnak a fejbőrön és a légzőrendszerben is. Az alkoholos alapú szárazsamponok például száríthatják a fejbőrt, és hosszú távon hajhulláshoz vagy fejbőrproblémákhoz vezethetnek - nem beszélve a haj kiszáradásáról és töredezéséről. Mivel a hajunkra fújjuk, akarva akratlanul az arcbőrünkre is megy belőle, ami bőrgyulladást okozhat.

Emellett -nyilván ez fajtától függ - eltomítik a fejbőrt, ami miatt az nem tud lélegezni, és csak ártunk vele, mint használunk: zsírosabbá válhat egy idő után a hajunk, megváltozhat az olajtermelés, és korpa is jelentkezhet, amitől aztán elképesztő nehéz megszabadulni.

A következő veszélyes dolog az a hajmosás alaposságán áll, ugyanis ha nem mossuk le rendesen a fejbőrről, az az előbb említett dolgokat okozza, hatványozottan.

Hallottam már olyat is, hogy megnöveli a rák kockázatát, azonban ennyire nem eszik forrón a kását. a szárazsamponok körülbelül 70 százaléka benzolt tartalmaz, amit már összefüggésbe hoztak például a leukémia kialakulásával. Jobb félni, mint megijedni, érdemes olyan szárazsampont venni, ami nem tartalmaz benzolt.

Amit le kell ebből a cikkből szűrni, az az, hogy alkalomadtán mindenféle probléma nélkül használhatunk szárazsampont, de ha körültekintőek szeretnénk lenni, mindenképpen olyat vegyünk, amiben nincs benzol, mossuk ki alaposan, és ne vigyük túlzásba.

Te használsz szárazsampont?

Kép: Shutterstock

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Száraz sampon - egyszerű, de KÁROS megoldás

száraz sampon sampon hajápolás

A száraz sampon nagyon praktikus megoldás azok számára, akiknek hamar zsírosodik a haja, de dúsításra is alkalmas ez a kozmetikum. Ha nincs kedvünk hajat mosni, csak felcsapjuk a száraz sampont, és 5 perc alatt olyan hatást érünk el, mintha most szárítottuk volna be, és eltolhatjuk a hosszú időt igénybevevő mosást.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Szépítő

blogavatar

“A szépség egy eszme látszata és visszfénye, szóval egy nem létező valami, ami bennünk ébred tudatra. Mi vagyunk létrehozói, hordozói.” -Kosztolányi Dezső

Címkefelhő

egyéb (45),történetek (37),hírek (26),hajápolás (14),bőrápolás (10),arcápolás (9),tesztek (7),smink (5),termékteszt (4),haj (4),sminkteszt (3),karácsony (3),fogyás (2),plasztika (2),szájfeltöltés (2),hír (2),átalakítás (2),barbie (2),photoshop (2),ajándék (2),tetoválás (2),átalakulás (2),Smink (2),Fogyás (2),Hírek (2),Beauty (2),sztárok (2),egészség (2),Egyéb (2),profi sminkegyéb (1),fotós (1),AngelinaJolie (1),Hajfestés (1),Haj (1),földhónap (1),margotrobbie (1),Történetek (1),húsvét (1),locsolkodás (1),spray-on (1),Bellahadid (1),fiatalodás (1),hajléktalan (1),4-2-4 (1),celebek (1),divatbemutató (1),Arcápolás (1),Yasmine Bleeth (1),Modellkedés (1),régenésmost (1),alapozó (1),ételek (1),terméktesztek (1),masszázsgép (1),Stretchfit (1),stretchfit (1),zacefron (1),mask (1),kesha (1),énekesnő (1),masszázs (1),teszt (1),tyla (1),met (1),eygéb (1),met-gala (1),veszélyes anyag (1),dry shampoo (1),szárazsampon (1),led (1),lipfiller (1),elvispresley (1),madonna (1),sminkelés (1),állatkísérlet (1),pattanás (1),salmahayek (1),bőr (1),fashionweek (1),guinness (1),változás (1),történeteke (1),gyéb (1),divatbemutato (1),ai (1),TikTok (1),Halloween (1),hajszál (1),modell (1),Bőrápolás (1),Bőrtípus (1),vöröshagyma (1),olaj (1),csipkebogyómag (1),migrénpiercing (1),fülbevaló (1),fogfehérítés (1),otthoni (1),kegyetlen (1),múlt (1),szépségtrükk (1),fájdalmas (1),köröm (1),műköröm (1),migrén (1),piercing (1),Egészség (1),Énidő (1),Pihenés (1),hajhullás (1),Eperláb (1),Lábápolás (1),Szőrtelenítés (1),kollagén (1),szépségápolás (1),száraz sampon (1),sampon (1),Veszélyes (1),Szem (1),Műszempilla (1),Szempilla (1),szem (1),házi (1),Tetoválás (1),Szépségápolás (1),ijesztő (1),szupermodell (1),szépségideál (1),szépség (1),szépségipar (1),szőr (1),szemöldöktetoválás (1),átváltozás (1),műtét (1),korea (1),Csaló (1),Connie Culp (1),szeplőtetoválás (1),hajtöredezés (1),Plasztika (1),Betegség (1),Eltorzult (1),csúnyapulcsi (1),valóság (1),média (1),Karácsonyfa (1),Karácsony (1),öltözködés (1),Életmód (1),hajvágás (1),Őszülés (1),igaztörténet (1),Szépség és a szörnyeteg (1),Sztár (1),Túlsúly (1),környezet (1)