Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Szépítő

Tényleg veszélyes a szárazsampon? Itt a válasz!

Fiatal lányként mindig azt gondoltam, hogy valami csodaszer lehet a szárazsamponnak nevezett spray, ami kitolja a hajmosást akár több nappal is. Ki ne örülne annak, ha a - nekem legalábbis - egy órás hamosást leredukálhatná? Én örültem, de most kicsit kiokosítottam magam az esetleges negatív tulajdonságairól is.

Először is, a szárazsamponok rengeteg vegyianyagagot tartalmaznak, például alkoholt, szilikonokat és mesterséges illatanyagokat, amelyek irritációt okozhatnak a fejbőrön és a légzőrendszerben is. Az alkoholos alapú szárazsamponok például száríthatják a fejbőrt, és hosszú távon hajhulláshoz vagy fejbőrproblémákhoz vezethetnek - nem beszélve a haj kiszáradásáról és töredezéséről. Mivel a hajunkra fújjuk, akarva akratlanul az arcbőrünkre is megy belőle, ami bőrgyulladást okozhat.

Emellett -nyilván ez fajtától függ - eltomítik a fejbőrt, ami miatt az nem tud lélegezni, és csak ártunk vele, mint használunk: zsírosabbá válhat egy idő után a hajunk, megváltozhat az olajtermelés, és korpa is jelentkezhet, amitől aztán elképesztő nehéz megszabadulni.

A következő veszélyes dolog az a hajmosás alaposságán áll, ugyanis ha nem mossuk le rendesen a fejbőrről, az az előbb említett dolgokat okozza, hatványozottan.

Hallottam már olyat is, hogy megnöveli a rák kockázatát, azonban ennyire nem eszik forrón a kását. a szárazsamponok körülbelül 70 százaléka benzolt tartalmaz, amit már összefüggésbe hoztak például a leukémia kialakulásával. Jobb félni, mint megijedni, érdemes olyan szárazsampont venni, ami nem tartalmaz benzolt.

Amit le kell ebből a cikkből szűrni, az az, hogy alkalomadtán mindenféle probléma nélkül használhatunk szárazsampont, de ha körültekintőek szeretnénk lenni, mindenképpen olyat vegyünk, amiben nincs benzol, mossuk ki alaposan, és ne vigyük túlzásba.

Te használsz szárazsampont?

Kép: Shutterstock

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Elképesztő átváltozás: nem ismert magára a lány, miután hétköznapivá varázsolták külsejét

egyéb

Shanny Webbre egy videón keresztül találtam rá, és azonnal megállapítottam róla, hogy egy angyali lány, egy démoni külsővel. 25 éves, és már tele van tetoválással, piercinggel, fültágítókkal, sőt, még kontaktlencsét is hord az ijesztőbb kinézet érdekében. Furcsa a pszichológiája, hogy vajon egy kedves, szép lány - mert egyébként a külsejét meghazudtolóan az - miért akarja, hogy félelmetesnek titulálják?

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Előtte – utána: így készülnek a tökéletesnek tűnő képek

Mindannyian beleestünk már abba a hibába, hogy a profik által elkészített, retusált képeket vesszük példának önmagunkkal szemben. Szerencsére már sok szakmabeli személy ellene ment ennek a tévhitnek, és megmutatták, hogy semmi és senki sem tökéletes.

photoshop fotós egyéb

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Szépítő

blogavatar

“A szépség egy eszme látszata és visszfénye, szóval egy nem létező valami, ami bennünk ébred tudatra. Mi vagyunk létrehozói, hordozói.” -Kosztolányi Dezső

Címkefelhő

egyéb (45),történetek (37),hírek (25),hajápolás (14),bőrápolás (10),arcápolás (9),tesztek (7),smink (5),termékteszt (4),haj (4),sminkteszt (3),karácsony (3),Hírek (2),plasztika (2),szájfeltöltés (2),Fogyás (2),átalakítás (2),barbie (2),Smink (2),ajándék (2),tetoválás (2),fogyás (2),photoshop (2),átalakulás (2),hír (2),sztárok (2),egészség (2),Beauty (2),Egyéb (2),Bellahadid (1),AngelinaJolie (1),Haj (1),környezet (1),spray-on (1),locsolkodás (1),Történetek (1),húsvét (1),Hajfestés (1),állatkísérlet (1),földhónap (1),divatbemutató (1),celebek (1),Arcápolás (1),Yasmine Bleeth (1),4-2-4 (1),hajléktalan (1),Modellkedés (1),fotós (1),alapozó (1),fiatalodás (1),régenésmost (1),salmahayek (1),kesha (1),énekesnő (1),zacefron (1),mask (1),led (1),gyéb (1),lipfiller (1),stretchfit (1),terméktesztek (1),dry shampoo (1),szárazsampon (1),veszélyes anyag (1),teszt (1),masszázs (1),masszázsgép (1),Stretchfit (1),történeteke (1),változás (1),pattanás (1),ételek (1),elvispresley (1),bőr (1),műtét (1),margotrobbie (1),hajszál (1),madonna (1),sminkelés (1),ai (1),divatbemutato (1),Halloween (1),TikTok (1),fashionweek (1),guinness (1),profi sminkegyéb (1),szupermodell (1),olaj (1),Bőrápolás (1),Bőrtípus (1),csipkebogyómag (1),fülbevaló (1),migrén (1),migrénpiercing (1),vöröshagyma (1),fogfehérítés (1),szépségtrükk (1),kegyetlen (1),fájdalmas (1),műköröm (1),otthoni (1),köröm (1),piercing (1),sampon (1),Egészség (1),Énidő (1),hajhullás (1),Eperláb (1),Lábápolás (1),Szőrtelenítés (1),Pihenés (1),kollagén (1),Veszélyes (1),száraz sampon (1),Szem (1),Szempilla (1),szépségápolás (1),Műszempilla (1),múlt (1),szem (1),szépségideál (1),Szépségápolás (1),Tetoválás (1),szépségipar (1),szépség (1),Plasztika (1),hajtöredezés (1),modell (1),ijesztő (1),Csaló (1),korea (1),szeplőtetoválás (1),Connie Culp (1),szőr (1),szemöldöktetoválás (1),Őszülés (1),hajvágás (1),valóság (1),Betegség (1),média (1),Karácsony (1),házi (1),Karácsonyfa (1),Eltorzult (1),csúnyapulcsi (1),Szépség és a szörnyeteg (1),igaztörténet (1),Túlsúly (1),Sztár (1),öltözködés (1),Életmód (1),átváltozás (1)