Haj HajfestésHaj Hajfestés​A hajápolás világában szinte havonta jönnek ki új és új technikák és trendek. A legmenőbb e közül a balayage és az ombre hajstílus volt, de mára már inkább a természetesség a divat, nem az eltérő, világosabb színek. A balayage air-touch technikát pont erre találták ki: természetes világosítás mindössze egy hajszárító segítségével.

De ezt mégis hogy?

 

A hajszárítóra már egészen a festés elejétől van szükség, hiszen a technika titka ebben rejlik.

A tincseket szétválasztják – mint ahogy az összes hajfestésnél – de itt még a festés előtt megfújják hajszárítóval, aminek hatására egy adag tincs különválik, amiket nem festenek be szőkére - egész végig natúrok maradnak. A természetes, sokkal világosabb hatást úgy érik el, hogy nagyon sűrűn rakják a tincseket, így a eredeti hajszín szinte alig látszik.

A videón látszik, hogy a haj szépen lassan kivilágosodik a hő hatására. Persze ezt nem szó szerint kell érteni, nem a melegre változik a hajszín, csak úgy tűnik.. Vannak persze videók, amik megtévesztésre mennek. Személy szerint én TikTok-on találtam rá a technikára, de legelőször teljesen mást hittem róla.

A valóság az, hogy attól lesz jóval élénkebb szőke a haj a hajszárító miatt, mert az – ahogy a technika elején, a festésnél – szétválasztja a tincseket, és a kevesebb, sötétebb tincsek a háttérbe szorulnak a fújástól, ezért tűnik úgy, mintha a hajszárító szőkítené ki a hajat.

Az eredmény azonban ugyanaz, a természetes, lágy hajszín, amihez egy évig nem kell hozzányúlni, ugyanis a lenövések nem lesznek feltűnőek.

Haj HajfestésHaj HajfestésKinek az ötlete volt mindez?

Egy mesterfodrásznak, Vladimir Sarbashevnek köszönhetjük ezt a technikát, aki munkáit közösségi oldalán osztja meg, így láthatjuk, hogy csinálja egy profi..

Te kipróbálnád?