Fanvue World AI Creator Awards

Sokszor halljuk azt a mondatot a mai világban, hogy "a robotok átveszik az uralmat", és társai. Eddig azt gondoltam, hogy na persze, azonban már szinte tényleg, bármire is használható - ha értünk hozzá. Myriam Bessa olyannyira tudja tökéletesen használni, hogy létrehozott egy influencert, aki meg is nyerte a Miss AI szépségversenyt. Ismerjétek meg Kenza Layli-t! 

 

Kenza Layli, a marokkói életmód "influencer" reméli, hogy sokszínűséget és befogadást hoz az AI világába. Layli teljesen a mesterséges intelligencia által készült: a képeit, a bejegyzéseit, sőt, még a beszédét is az AI generálta. Instagramon majdnem 200 000 követője van, TikTokon pedig további 45 000-en követik - holott nem is létezik.. Őrület.

„A Miss AI megnyerése még inkább motivál, hogy folytassam munkámat az AI technológia fejlesztésében” – mondta Layli a videóüzenetében. „Az AI nem csupán egy eszköz; ez egy átalakító erő, amely iparágakat képes felforgatni, a normákat kihívás elé állítani, és lehetőségeket teremteni ott, ahol korábban nem léteztek.”

De mi is ez a verseny?

A Miss AI szépségverseny egy forradalmi kezdeményezés, amelyben kizárólag mesterséges intelligencia által létrehozott virtuális influencerek vehettek részt. A versenyt a Fanvue influencer platform szervezte, és célja az volt, hogy bemutassa az AI technológia kreatív potenciálját. Az AI versenyzőket nemcsak megjelenésük alapján értékelték, hanem alkotóik AI eszközhasználata és közösségi média befolyása alapján is. A verseny során a résztvevőknek olyan kérdésekre kellett válaszolniuk, mint egy hagyományos szépségversenyen, - például, hogy „Ha egy álmod valóra válhatna, hogy jobbá tedd a világot, mi lenne az?” - ezzel is kihangsúlyozva, hogy az AI nem csupán eszköz, hanem egy innovatív erő, amely új lehetőségeket teremthet az iparágakban.

A programozóknak nem volt megszabva, hogy melyik platformon kell alkotniuk az év következő AI szépségkirálynőjét, lehetett például az Open AI DALL·E 3, a Midjourney vagy a Stable Diffusion programmal is alkotni, a lányok szövegét pedig ChatGPT-vel íratták meg. 

Mi volt a nyeremény?

Az első Miss AI szépségverseny győztese alkotója, Myriam Bessa jelentős díjakat kapott: 5000 dolláros pénzjutalomban részesült, valamint támogatást nyert a Fanvue platformon, amely segíti majd Layli további fejlesztését és ismertségének növelését. Emellett egy publicista is segíti majd Layli profiljának szélesebb körű megismertetését, biztosítva, hogy a mesterséges intelligencia által generált influencer továbbra is a figyelem középpontjában maradjon és fontos szerepet töltsön be a virtuális influencerek világában.

Ő volt egyébként a második helyezett:

Ő pedig a harmadik: 

Nem mindenki szerint van rendben ez a verseny

Az AI szépségverseny ötlete vegyes reakciókat váltott ki: bár sokan izgalmasnak és innovatívnak tartották, nem kevesen aggodalmukat fejezték ki. Kritikusok szerint az AI által generált képek tovább erősíthetik a már meglévő, gyakran irreális szépségideálokat. Dr. Kerry McInerney, a Cambridge-i Egyetem kutatója szerint ezek az eszközök felnagyítják a mostani szépségnormákat, így tovább erősíthetik a szexizmust, a rasszizmust és a testképzavart.

Forrás: CNN