Egy elmélet szerint mindenkinek van legalább 7 hasonmása. Ezt a génállományunk okozza. Egy kutató, Manfred Kayser szerint mindössze 5 gén felelős az arcformákért, vonásokért. Indított egy kísérletet, ahol önkéntesek arcáról készített MRI-felvételt és fotókat. Hosszas vizsgálódás után talált két új gént, amit eddig senki sem kötött az arc genetikájához.

 

Az arcvonások-formák kombinációi így hát végesek, és mivel majdnem nyolcmilliárdan élünk a földön, szinte természetes, hogy valakire annyira hasonlítunk, hogy még talán magunkkal is összekevernénk.
A színészeknél még keresik is az ilyen személyeket, hiszen sokszor szükség van dublőrre, és megkönnyíti a dolgokat, ha az ugyanúgy néz ki, mint a színész.

Azonban nem csak a mai világból lehetnek ikertestvéreink. Sokszor előfordul, hogy akár évszázadokkal ezelőtt élt emberre hasonlítunk kísértetiesen.

Összeszedtem pár hírességet, akiknek vagy a jelenből, vagy a múltból olyan hasonmásaik vannak, akiket simán elküldhetnének maguk helyett egy díjátadóra.

Scarlett Johansson és Geraldine

egyéb
Geraldine már nagymamaként éli az életét, de fiatalsága hajnalán konkrétan úgy nézett ki, mint Scarlett Johansson. A színésznő is felfigyelt erre a képre – amit egyébként Geraldine unokája posztolt egy közösségi platformra – és elhívta a Csajok hajnalig című film premierjére. Együtt jelentek meg a vörös szőnyegen.

Billie Eilish és Ира

egyéb


A TikTok-ot már szinte mindenki használja, így egyre könnyebb megtalálni a hasonmásokat. Ennek a lánynak a videói alatt özönlenek azok a kommentek, miszerint mennyire hasonlít Billie Eilishra. Első ránézésre tényleg van benne valami!

Jason Stathem és Bruno

egyéb

Ez a férfi Instagramon már csak „Jason Sthatam hasonmása” (@stathamlookalike) néven van fent, ahol leírja, hogy megszámolni sem tudja, hányszor mentek oda hozzá képet csinálni, mert azt hitték, ő a színész. Rendkívül élvezi a helyzetet, rengeteg képet szerkesztett össze magáról, és Stathamről .

Jennifer Lawrence és Zubaida Tharwat

egyéb
Jennifer hasonmása a híres, egyiptomi színésznő, Zubaida Tharwat volt. Vagyis mondhatnánk fordítva is, hiszen Jennifer született később. Ennyire talán senki nem fog úgy hasonlítani rá, mint ahogy Zubaida hasonlított.

Justin Timberlake és Charles Burns bányász

egyéb
A következő kép szinte már felkavaró. A hasonlóság itt tényleg kísérteties. Charles Burns egy liverpooli bányász volt, aki ugyanúgy nézett ki a saját korában, mint a miénkben Timberlake. Sokan a reinkarnáció bizonyítékaként tartják számon a fotót, sokak szerint pedig a rokoni szál lehet az oka, aminek nincs bizonyítéka. Ami viszont biztos: egyiküknek igaza lehet.

Andy Samberg és Daniel Radcliffe, és két jóbarát régről

egyéb

Adam és Daniel barátsága egészen régre nyúlik vissza a kép alapján. Egy 1978-as évkönyvben megtalálták a két színész hasonmását. Olyan, mintha tényleg „copy-paste”-el készült volna ez a két kép, csak az egyik színesben lett közölve.

Te már találkoztál a hasonmásoddal?

Képek: Shutterstock, Pinterest, Getty Images