egyéb

Az orrunk az a testrészünk, amit lehetetlen takargatni, az, amit az emberek első körben észrevesznek rajtunk. Ez persze nem baj addig, ameddig teljes mértékben meg vagy elégedve vele. Kevés olyan személyt ismerek, aki nem talált volna valamilyen kivetnivalót az orrán, amit szívesen megcsináltatna – ha persze nem járna ennyi fájdalommal és kiadással.

Személy szerint engem is sokáig zavart az orrom, sokszor fejeztem ki nemtetszésemet, ekkor sokan rám szóltak, hogy ugyan, semmi gond nincsen vele – én attól még így éreztem, ezért tudom, miről beszélek.

 

egyébA mai világban az orrplasztika is már olyannak számít, mintha elmennénk fodrászhoz, teljesen rutinműtét, gyorsan kész van – na de a felépülés belőle..

egyébÉn gyorsan megbékéltem az orrommal, sokan azonban nincsenek így vele, de ha csak egy pici hibát is találnak rajta, már szaladnak a sebészhez, hogy gyorsan átvarrassák – vagyis eddig, hiszen a következő videó után kétszer meggondolja szerintem bárki is, hogy kés alá fekszik. Természetesen ez nem azoknak szól, akiknek egészségügyi okokból kifolyólag kell elvégezni a műtétet, hanem azoknak, akik az újságokban/faceappos instagram profilokban bemutatott tökéletes orrot akarnak – ami valljuk be, mára már tömeg lett.

Na de tekintünk is rá, hogyan is folyik egy ilyen „laza” beavatkozás:

A gyógyulási folyamatról ne is beszéljünk. Sokan nem tudják, de akár egy évig is eltarthat, mire a gyulladás, duzzanat eltűnik az orrról, illetve az orr körüli részről. Az arcon végig véraláfutások lesznek, amik hetekig tündökölhetnek azon. Az élet ilyenkor megáll, a napi rutint három hétig el lehet fejteni, tehát nincs se munka, se semmi kicsit is megterhelő tevékenység. A gyógyulási folyamatot persze minden esetben hatalmas fájdalom, zsibbadás, szédülés követi.

egyéb

Mindenkinek tehát szíve joga, hogy mit csinál a testével, de jó, ha tudjátok, hogy mivel is jár, ha esetleg ok nélkül tennéd ki a testedet ennek a beavatkozásnak.

Képek: ShutterStock