Egyéb

Flitter a hajban, extrém fonatok, fülig húzott szemek és csillogás – leginkább ezek jellemzik a nagybetűs FESZTIVÁL érzést. A program, amit jobban várunk, mint a karácsonyt - és ami már csak alig pár napra van tőlünk - olyan fontos „ünnepet” tölt be számunkra, hogy nyilván megadjuk a módját annak, hogy hogyan is jelenünk meg rajta.

 

Az utóbbi időkben inkább „most mutasd meg”-nek érzem, lassan túl akarják licitálni az emberek egymást a különböző egyedi öltözetekkel és sminkekkel – ami persze nem gond, ettől lesz színes ez a pár nap, de azért érnek meglepetések, amikor belépünk a szabadság szigetének kapuján.

De mik a legmenőbb, legmegosztóbb, és legideálisabb sminkek és ruhák az eseményre?

Színek színek hátán

Ezen a rendezvényen nem ám az a lényeg, hogy felcsapj egy fekete tust, mint mindenki és uccu neki, hanem ki kell tűnnöd a tömegből – amit mivel mással érhetnél el, mint feltűnő, esetleg neon színekkel?! A visszafogottól a nagyon vad megjelenésig bárhogy ötvözheted, és kész is a fesztivál-makeup!

Íme pár ötlet:

Egyéb

Egyéb

Strasszos – eufória beütés

Aki picit is tisztában van a jelenlegi sminktrendekkel, vagy csak megnézte a fantasztikus Eufória című sorozatot, az egyből tudja, hogy miről beszélek. Ez egy sajátos vélemény, de nekem ez a kedvencem, és ha idén ellátogatok a fesztiválra, tuti biztos ezzel dobom fel a kinézetem. A lényeg, hogy visszafogott is tud lenni, mégis egy-két strassz hatalmasat dob az arcunkon, és nem kell órákig vacakolni, nincs vele sok gond.

Aki pedig teljesen el van veszve és elképzelni sem tudja, hogy hogy lehet ez szép, annak itt egy kis ízelítő:

Egyéb

Egyéb


Csillogás tetőtől talpig

Emlékszem, az első Sziget fesztiválomon nem teljesen tudtam, mire számítsak, mennyire vigyem túlzásba a sminkelést, mennyire lehetek egyedi, ezért fogtam egy csillogós szemhéjtust, csillogós szemhéjpúdert és egy kis csillámport, és eloszlattam a szemem körül – illetve a kezemre is tettem. Nem csak elbűvölő, de egész végig fennmarad, és az tuti, hogy már a csillogás miatt is kitűnsz a tömegből.

Egyéb

Egyéb

Too much

A legmegosztóbb jelzőt, amit cikkem elején említettem most fogjátok igazán megérteni. Vannak személyek, akik kicsit túltolják a look-ot, és átmegy feltűnési viszketegségbe a dolog, ami nemhogy nem túlzottan szép, de nem is gondolnám kényelmesnek. Félreértés ne essék, ezeket a sminkeket is lehet szépen viselni, de nem hinném, hogy egy átmulatott éjszaka közben annyira ideális lenne az, ha igazi virágokat ragasztunk a szemünk köré, vagy annyi követ a fejünkre, hogy alig tudjuk megtartani azt. De persze ízlések, és pofonok!

Egyéb

Egyéb

Formák a szem köré

Erről a címről biztos mindenki a gyerekkori, sátrakban végzett arcfestésekre gondol – és egyébként részben igaza is van. Na de nem kell megijedni, nem egy full arcos tigrisfestményről folyik a szó, hanem egy két aranyos motívumra, ami különböző színekkel feldobhatja a szemsminkünket. A személyes kedvencem ezek körül a felhő, egyszerű megcsinálni, mégis ártatlan kinézetet biztosít a viselőjének, illetve a picit nehezebb, de gyönyörű pillangó forma.

Egyéb

Egyéb

Törzsi motívumok

Ha igazán ki akarsz tűnni, és nem ciki számodra, hogy különböző motívumok – vonalak, pöttyök – vannak az arcodon, akkor ezt neked találták ki. A coachelláról indult el ez a fesztiváltrend, és milyen szerencse, hogy megtörtént. Vegyél egy fehér szemhéjtust, és mehet is a menet!

Egyéb

Egyéb

Irány a fesztivál! Te melyiket fogod kipróbálni?