bőrápolás bőr pattanás ételek

Az egészséges, szép bőr rengeteg dolgon múlhat: genetika, hormonok, allergia, de ami leginkább elcsúnyíthatja, az az étkezés. Sokan meglepődnének, hogy melyik – amúgy mindennapi használatban lévő – étel okozhat problémákat a bőrön. Éppen ezért készült el ez a kisokos, amiből azonnal rájöhetsz, hogy mi az az érékenység, ami a problémáidat okozza!

 

 bőrápolás bőr pattanás ételek

Magas glikémiás indexű ételek: Azok az ételek, amelyek gyorsan emelik meg a vércukorszintet, például fehér kenyér, cukros üdítőitalok és sütemények, növelhetik a pattanások kockázatát. A magas vércukorszint gyulladást és hormonális változásokat is okozhat, amelyek mind-mind hozzájárulhatnak az akne kialakulásához.

Tejtermékek: Sok tejtermék tartalmaz hormonokat ezért attól függetlenül is okozhat problémát a tej, hogy nem vagyunk laktózérzékenyek.

Cukor és édességek: A cukros italok aktiválják a zsírmirigyeket, ezért megjelenhetnek gyulladt csomók, pattanások. A cukor tehát nem csak a belső szerveinkre egészségtelen, de az arcunkat is csúnyíthatja. Persze mértékkel nem okoz ilyen problémát.

Feldolgozott élelmiszerek: A feldolgozott ételek, mint például chips, gyorséttermi ételek, gyakran tartalmaznak sok mesterséges adalékanyagot és tartósítószert, amelyek sok esetben okoznak pattanást, gyulladást.

Magas zsírtartalmú ételek: A zsírban gazdag ételek, például zsíros húsok és zsíros sajtok fokozhatják a bőr zsírosodását és az akne kialakulását.

Fontos megjegyezni azonban, hogy mindenki bőre más és más. A különféle érzékenységeket csak úgy tudjuk kiszűrni, ha kísérletezünk. Figyeljük a bőrünk állapotát, és ha picit csúnyább, vegyük sorra, mit fogyasztottunk, ami okozhatja. Azonban a felsoroltak a legtöbb esetben közrejátszanaki.. Figyeljetek oda!

 Képek: ShutterStock