bőrápolás csipkebogyómag olaj

Száraz, hámló bőr, terhességi csíkok, ráncok, hegek? 

Ha ezeknek mind búcsút szeretnél mondani, akkor jó helyen jársz. Az eddig még majdhogynem ismeretlen csodaszer teljesen természetes módon menti meg a bőrödet, és a hatása orvosilag igazolt. 

De mi is ez a kozmetikum?

 

A csipkebogyómag-olaj a vadrózsa termése, ami itthon is őshonos, tehát rengeteg helyen megtalálható ez az apró, de hatalmas jelentőséggel bíró bogyó. Leginkább itthon azonban belsőleg használjuk, vitaminpótlásnak, hiszen többek között tartalmaz C-vitamint, B1, B2 és K-vitamint is. Immunerősítő hatása mellett azonban külsőleg is egy mentőöv, amire már az ősi Egyiptomban is rájöttek. 

Amikben mind a segítségedre lesz: 

Eltünteti a ráncokat
 
A kozmetikum telis-tele van antioxidánsokkal és zsírsavakkal, amik tisztítják a bőrt, és ránctalanító hatással bírnak. Az olaj segíti a kollagéntermelést - amit már ebben a posztomban kifejtettem - halványítja az elszíneződéseket és a ráncokat, és segíti a sejtek regenerálódását is. 


A karikás szem a múlté

Halványítja a foltokat a bőrünkön, ami segít, hogy a sötét karikákat örökre eltüntessük a szemünk alól. A benne lévő antioxidánsok miatt a szem puffadtságát is csökkentik, és itt is felveszi a harcot a makacs ráncok ellen. 

Hello baba, viszlát terhességi csík!

A nők egyik legszebb időszaka, a terhesség megviseli a bőrt, hegeket, csíkokat hagyhat maga után, ami van, hogy akkor is jelentkezik, ha folyamatosan kenve van. Ne ostorozd magad a tükör előtt, szerezd be a csipkebogyómag-olajat, hiszen mivel halványítja a foltokat, úgy ezt is, és rugalmasabbá teszi a bőrt, ami miatt gyorsabban regenerálódik a bőr. Ha időben gondolkodsz, és még a kialakulásuk előtt használod a kozmetikumot, akkor megelőzheted a bajt. 

Gyors beszívódás, hidratált bőr 

Nevéből adódóan sokat azt hiszik, hogy zsíros lesz tőle a bőr, nem szívódik be, és persze senki nem szereti azokat a kozmetikumokat, amiket órákig masszírozunk a bőrünkbe, és még mindig nem szívódott be. Ez tévhit! Ez az olaj nagyon hamar beszívódik, és mélyrehatóan hidratálja és feszesíti a bőrt. 

Hámló, viszkető bőr, pirosság, véged!

Gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően már a bemasszírozás után csillapodik az arcpír, vagy egy kinyomott pattanás utáni makacs pirosság ( sőt, a pattanások utáni hegeket is eltünteti). A hidratáltság és az antioxidánsok miatt a hámlás, viszketés megszűnik. 

Hogyan használd? 

A legfontosabb, hogy sötét helyen tárold a kozmetikumot, mert érzékeny az UV-re. Ezért is javasolt az olajat éjszakára használni. Este, fürdés után vidd fel a megtisztított arcbőrre és óvatosan masszírozd be. Pár percet várj, amíg beszívódik, mert a sárga színe nehezen jön ki a textilekből.