arcápolás bőrápolás

Az első reakcióm, amikor hallottam erről a dologról a „fúj, nem kenek csiganyálat az arcomra” mondat volt, majd egy kicsit jobban beleástam magam a dologba, tudomást szereztem annak hatásairól. Habár még nem próbáltam, de a leírtak alapján hamarosan eljön ez a pillanat is.

Miből is áll ez az anyag, és miért jó a bőrünknek?

 

arcápolás bőrápolás

A csiganyál egyre népszerűbbé válik a bőrápoló termékekben és a kozmetikumokban, illetve egyre több kutatás támasztja alá az előnyeit. A csiganyál sokféle összetevőt tartalmaz, amik pozitív hatással vannak a bőrünkre is:

● Az allantoin és a glikolsav segítenek eltávolítani a bőr elhalt sejtjeit, és így simábbá, egészségesebbé tehetik azt.

● A hyaluronsav és a kollagén hatékonyan hidratálják a bőrt és segítenek megőrizni annak rugalmasságát, ezáltal csökkentik a ráncokat.

● Felveszi a harcot a makacs bőrhibákkal is: halványítja a hegeket és a pigmentfoltokat.

● Megszünteti a pattanásokat

● Egységesíti az arcbőrt

Termékek, amikben megtalálod

A csiganyál tartalmú termékek széles választéka áll rendelkezésre a piacon hidratáló krémek, szérumok, arcmaszk, és szappanok formájában is. A legjobb eredmény elérése érdekében érdemes a terméket rendszeresen alkalmazni.

Az érettebb, ráncosodásra hajlamos bőrre a Cosrx Advanced Snail 96 Mucin krémet ajánlják. Ez a krém bőrgyógyászatilag tesztelt, hatékonyan eltávolítja a hegeket, illetve feltölti a bőrt.

Aknés, illetve pattanásos bőrre a Mizon Multi Funcion Formula Snail nevű krémet ajánlják leginkább. Feszesíti, egyesíti a bőr színárnyalatait, regenerálja a bőrt. Gyorsan felszívódik, nem lesz tőle zsíros, olajos a bőr.

Hidratálás, táplálás, regenerálás. Ha ezt a hármat keresed, akkor a Missha Super Aqua Cell Renew Snail lesz a neked való termék. Felfrissíti, hatékonyan hidratálja az arcbőrt anélkül, hogy elnehezítené, vagy olajossá tenné azt.

Te próbáltad már a csiganyálat, mint arcápoló terméket?

Képek: ShutterStock