A szem alatti karikák nem csak azokat érintik, akik keveset pihennek, vagy stresszesek, a fránya Loius Vuittonok nem válogatnak, az idő múlásával mindenkinél bekopogtatnak.

A bőr egy idő után veszít rugalmasságából, a keringés lassul, a szem alatt lévő zsírpárnák pedig elvékonyodnak. Mindezek eredményeként sötét karikák és a duzzanatok jelennek meg az arcon, amelyeket még a legjobb, legdrágább korrektorral sem lehet teljesen eltakarni.

 

Azonban nem kell megbékélni az örökké fáradt, bulldog szemekkel, mert számos könnyű, természetes praktika létezik, amelyek segítenek enyhíteni a problémát.

A teljesen egyértelmű: aludj többet

A szem alatti karikák leggyakoribb oka az alváshiány, ezért az egyik legegyszerűbb módja a javításnak az, hogy többet alszunk. A szakértők szerint 7-9 óra alvás az, ami elegendő egy felnőtt ember számára. Ha ezt betartod, jelentősen csökkenhet a duzzanat és a táska a szemed alól.

Kiegyensúlyozott étrend

Az egészséges étrend fontos szerepet játszik az arc általános megjelenésében, beleértve a szem alatti karikákat is. Az egészséges táplálkozás - amely magában foglalja a zöldségeket, gyümölcsöket, teljes kiőrlésű gabonákat, halat, húst, diót és magvakat- segít a bőr hidratálásában és feszesítésében.

Fogyasszunk kevesebb sót

A magas nátriumtartalmú ételek fogyasztása duzzanatot okozhat az arc különböző részein, beleértve a szem alatti területet is. Arról nem is beszélve, hogy nagyon egészségtelen a sok só fogyasztása – mondom ezt úgy, hogy sajnos én is sósan, fűszeresen étkezem… Azonban elkezdtem tudatosan csökkenteni a sóbevitelem, amit az arcbőrömön is észreveszek.

Folyadékfogyasztás

Amit örökkön örökké hallgatni fogok, az a „nem iszol elég folyadékot”. Sajnos én még a minimális folyadékbevitelt is sokszor elhanyagolom, pedig hatalmas szerepet játszik a bőr szépségében, hidratáltságában. Segít a bőrnek, hogy az rugalmasabb és feszesebb maradjon, beleértve a szem alatti területet is. Az ajánlott folyadékfogyasztás egy felnőtt ember számára minimum 2 liter. Igyekezzetek betartani!

Hideg vagy meleg pakolások

A pakolások nem csak a bőr nyugtatásában vannak a segítségünkre, de a szem alatti sötét karikákat is csökkenthetik. A hideg pakolás a duzzanatot viszi lejjebb, míg a meleg segít az arc vérkeringésének javításában. A zöld tea rendkívül hatékony lehet, hiszen telis-tele van antioxidánsokkal, feszesíti és regenerálja a bőrt. A legtutibb, ha otthon főzöl egy kicsit belőle, és azzal párszor átmosod az arcod. Azonnal érezni fogod a hatását!

Hidratáld!

A hidratálás rendkívül fontos az egész testen, hát még az arcbőrön. A szemkörnyék ápoló szérumok, krémek rengeteget segíthetnek rajtunk. Fontos, hogy a szérum, krém tartalmazzon C-vitamint, hiszen az segít felvenni a harcot a sötét karikákkal. A másik elengedhetetlen dolog a krémezésnél a masszírozás, ami beindítja a vérkeringést.

Neked milyen praktikák váltak be a szem alatti karikák ellen?

Képek: ShutterStock