arcápolás bőrápolás 4-2-4

Az arcbőrünk a legproblémásabb részünk, és egyben a legfeltűnőbb is. A nők életét teljesen meg tudja keseríteni a problémás, csúnya arcbőr, amitől egyébként nagyon nehéz megszabadulni. A japán nők azonban kitaláltak egy módszert, ami bizonyítottan működik, és csak pár percet vesz igénybe – szám szerint 10-et.

 

A 4-2-4 technika még nem egy elterjedt módszer, de azzá kéne válnia. Roppant egyszerű, nem kerül sokba, de annál egészségesebb.
Nincs másra szükséged, mint egy olajra – hogy milyenre, arra mindjárt kitérek – , egy krém vagy gél állagú arctisztítóra, és 10 percre.

A lényege a sima vizes arcöblítés helyetti alapos arctisztítás.
Az első lépésnél egy olyan olajra lesz szükségünk, amit nem szív be azonnal a bőr. Ilyenek a jojoba-, ricinus-, szőlőmag- vagy csipkebogyó olaj. Zsíros bőrre a jojoba, a száraz bőrre az olíva vagy ligetszépe, a kombinált bőrre pedig a csipkebogyó- vagy szőlőmag olaj a legjobb. Körkörös mozdulatokkal masszírozzuk a bőrünkbe az olajat 4 percen keresztül. Ez megnyitja az eltömődött pórusokat, elindítja a vérkeringést. Ezután jön az arctisztító. Száraz bőrre krém állagú, zsíros bőrre pedig gél állagú arctisztítót kell használnunk. Az olajat NE mossuk le, hanem vigyük fel rá a tisztítót. 2 percig mossuk vele az arcunkat, majd jön a legkönnyebb feladat: a lemosás. Azonban ezt is 4 percig kell csinálni. Először meleg vízzel kell öblíteni az arcot, mert ez hatásosan eltávolítja a szennyeződéseket, bacikat és a tisztítót az arcról. Ezután jön a hideg öblítés, ami összehúzza a pórusokat, hogy az hidratált és gyönyörű maradjon – a frissesség érzésről nem is beszélve.

A bőr tapintásra teljesen másnak fog érződni, és te magad is frissebb, energikusabb leszel a vérkeringés felpezsdítése miatt.

Ismételjük meg ezt egy héten 2-3 alkalommal, hogy a módszer hatásosabb legyen.

Kép: ShutterStock