A tetoválások ma már hétköznapi „ékszernek” bizonyulnak, olyannyira elterjedt már, hogy az a meglepő, ha valakin nincs semmiféle varrás. Az emberek igyekeznek mindenképpen jelentéssel bíró motívumokat, rajzokat, írásokat magukra tetováltatni, de van, amikor csak megtetszik nekik valami, magukra varratják, de a jelentésének nem néznek utána..

Ami biztos, hogy ezekben az esetekben veszéllyel járhat, ha nem tudjuk a tetoválások rejtett jelentését..

 

Bohóc

Tetoválás egyébHa lúd, legyen kövér, kezdjünk is bele az egyik legfélelmetesebb példával. Ha bohócot varratsz magadra, akkor nem ajánlott Brazíliába látogatnod- ha csak nem takarod el.. Bizony, nem vicc, hogy az életeddel is fizethetsz, ha ez a motívum van rajtad, ugyanis Brazíliában csak azok viselhetnek magukon bohócot, akik már követtek el rendőrgyilkosságot – és jajj neked, ha a bűnözők kiszagolják, hogy te ártatlan vagy..

Csilivili, ötágú korona

Tetoválás egyébAz elsőre cuki és bájos tetkónak tűnő, ámde elég komoly jelentéssel bíró korona hatalmas veszélybe sodorhatja a viselőjét. Az ötágú korona az egyik legnagyobb, Amerikában is jelen levő latin bűnbanda jelképe, az összes tagon ilyen varrás van. Az amerikai hatóságoknak igencsak kinyílik a bicska a zsebükben, ha valakin ilyet látnak, a bűnbanda tagjai pedig használni is fogják azt, ha „jogtalanul” viseli valaki a jelképüket.

Kereszt a mellkason

Tetoválás egyébA -csupán csak a – vallás előtt tisztelgő szimbólumot, ha jót akarsz magadnak, ne a mellkasodon hordd. Oroszországban a mellek között lévő kereszt az oroszországi – egyébként az egyik legveszélyesebb – bűnbanda ismertetőjele. A maffia az országukon kívül is aktív, így komoly összetűzések lehetnek abból, ha egy kereszt tündököl a felsőtesteden.

Mi vida loca - 3 pont

Tetoválás egyébAz egyszerű tetoválás ránézésre átlagosnak tűnik, azonban jelentése van. A mi vida loca azt jelenti, „őrült életem”. Nem mást mutat meg az emberről, mint hogy kapcsolatban áll az alvilággal, és sokszor került összetűzésbe a törvénnyel. Inkább helyezd el máshogy a pontokat, ha mindenképp tetszik ez a tetkó, mert ha így varratod, veszélyben lehetsz.

Könnycsepp

Tetoválás egyébA legtöbben tudják, mit jelent ez a tetoválás, így nem sokan varratják fel csak úgy, de ha esetleg erre készülnél, ne tedd!
Ezt a formát olyanok varratják magukra, akik már öltek embert, vagy esetleg egy szerettük tragikusan halt meg/börtönben van. Ha egyik sem érint téged, kerüld el ezt a formát.

Tetkó az ujjakon

Tetoválás egyébA börtönviselt személyeken tündökölnek az ehhez hasonló tetoválások. A szimbólumok azt mutatják meg, hogy mekkora tiszteletet vívott ki magának, milyen hatásköre volt, illetve hogy milyen tapasztalatai voltak az elítéltnek. Így érthető, hogy aki csak nagyzolásból varratta magára, de gőze sincs a jelentéséről, az szörnyen sérti a büntetett előéletű személyeket.

Szögesdrót

Tetoválás egyébMint eddig majdnem az összesnél, itt is a börtön játszik szerepet a jelentésben. A szögesdrót csomói az elítélt börtönben töltött éveit mutatja meg. Ártatlan emberekre veszélyt jelent, ha egy rovott múltú rájön, hogy jogtalanul viseli a varrást.

Ms-13 

Tetoválás egyébA Mara Salvatrucha a salvadori menekültek bandája volt, egyben az egyik legveszélyesebb bűnbanda a világon. A gárda 1980-as évek elején szerveződött, amikor polgárháború dúlt az országukban a kormány és a baloldali gerilla között, és menekülőre fogták a fiatal férfiak. Az Ms-13 a Mexicana Mara ellen indult el a kezdetekben, ők voltak a legnagyobb riválisuk. Ez a tetoválásukban is megmutatkozik: csak azok hordhatják magukon az MS betűket, akik kiérdemelték, ami annyit takar, hogy a rivális Mexicana Mara bandaból meg kell ölnie egy tagot. Ha ez megtörtént, a tag mehet is varratni.. Remélem így világos, hogy miért áshatod a sírodat, ha ezt a két betűt tetováltatod magadra.

Képek: ShutterStock, BlendUp