uv fényvédő sunscreen egyébA fényvédelem ma már szerencsére jobban az arcunkba van tolva, mit a régi időkben. Most a reklámok, TikTok videók tömkelege arról szól, hogy ha nem haszánlunk fényvédőt, akkor bizony elég hamar olyan lesz az arcunk, mint egy kipukkasztott lufi. 

Nos, most én is ezekre hozok példákat, ha esetleg valaki lustaságból nem használná a készítményeket, akkor ezután átgondolja azt. 

De először bemutatom, mire is jó a fényvédelem.

Az UV sugarak idő előtti bőröregedést okoznak, így a fényvédő krém segít megelőzni a ráncok, a fakó bőr és a pigmentációs problémák kialakulását. Ezenkívül a napvédő használata csökkenti a bőrrák kialakulásának kockázatát, mivel megakadályozza az UV sugarak által okozott DNS-károsodást, ami a rákos sejtek kialakulásának egyik fő oka lehet.

A fényvédő krém további előnye, hogy segít megőrizni az arcbőrünk hidratáltságát és rugalmasságát. A napfénynek kitett területek nagyon hamar kiszáradhatnak, ami számos problémát okozhat, például hámlást, irritációt és korai öregedést. A megfelelő fényvédő használata segít megőrizni a bőrünk nedvességtartalmát, így hozzájárul annak egészséges és fiatalos megjelenéséhez.

Most pedig jöjjön egy videó, aminek megtekintése után biztosan használni fogsz fényfédőt, ha eddig nem tetted volna. 

Ebben a videóban 3 nő van bemutatva. Az első nő egy kamionsofőr, akinek az ablak felőli, bal oldalát érte a nap. Tisztán látszik, hogy arca bal felén dupla annyi ránc van, sőt, meg is van ereszkedve a bőre.
A második képen pedig egy ikerpár látható. A bal oldali nő használt fényvédőt és kevesebbet volt napon, a jobb oldali pedig nem, és jóval több időt töltött kint. Egyidősek, mégis hatalmas a különbség.

Nem hiszitek? Nézzétek meg:

Te használsz fényvédőt?

Forrás: TikTok (@alessa.miki)

Képek:Shutterstock