hajpakolás egyéb tesztek

Minden nő szeretne hosszú, fényes, dús hajat, de nagyon nehéz megtalálni azt a terméket, ami pont a mi hajunkra passzol, nincs tele szilikonnal, és nem méreg drága. 
Próbálkoztam már rengeteg otthoni összekutyult hajápolószerrel, de kevés vált be, azonban a következő azok közé tartozik, ami nekem segített a derékig érő hajamat erősebbé, ellenállóbbá tenni.

 

Nem lesz másra szükséged, csak egy kókuszzsírra (én a DM-es BIO-t ajánlom), argánolajra, és ricinusolajra.

Ezek miért jók a hajnak?

hajpakolás egyéb tesztekA kókuszzsír régóta ismert csodafegyver a hajápolásban. Gazdag zsírsavakban, mint a laurinsav, amely mélyen behatol a hajszálakba, táplálja és hidratálja azokat. A kókuszzsír antimikrobiális tulajdonságai révén segít a fejbőr egészségének megőrzésében, csökkenti a korpásodást, és elősegíti a haj növekedését. Rendszeres használata segít megőrizni a haj természetes nedvességtartalmát, így az puha és fényes lesz.

hajpakolás egyéb tesztek
Az argánolaj, más néven „folyékony arany”, gazdag E-vitaminban, zsírsavakban és antioxidánsokban. Ez az olaj különösen hatékony a száraz, töredezett haj kezelésében. Táplálja és hidratálja a hajszálakat, visszaadja rugalmasságukat, és csökkenti a töredezés mértékét. Az argánolaj könnyű textúrája miatt nem nehezíti el a hajat, így minden hajtípus számára ideális választás. Emellett segít megvédeni a hajat a hőkárosodástól és az UV-sugarak káros hatásaitól.

hajpakolás egyéb tesztekA ricinusolaj gazdag ricinolsavban, amely kiválóan serkenti a haj növekedését. Emellett antibakteriális és gombaellenes tulajdonságai révén segít a fejbőr egészségének megőrzésében. A ricinusolaj rendszeres használata sűrűbbé és erősebbé teszi a hajat, csökkenti a hajhullást és segít megszüntetni a hajvégek töredezettségét. Emellett mélyen hidratálja a hajat, így az selymesen puha és fényes lesz.

Oké, de miből mennyit?

Hozzávalók (ez hajhossztól függően változhat)

  • 3 evőkanál kókuszzsír
  • 2 evőkanál argánolaj
  • 1 evőkanál ricinusolaj

Elkészítés és Alkalmazás:

  1. Olvaszd fel a kókuszzsírt egy tálban, amíg folyékonnyá válik.
  2. Add hozzá az argánolajat és a ricinusolajat, majd keverd össze alaposan.
  3. Oszlasd el a keveréket egyenletesen a hajadon, különös figyelmet fordítva a hajvégekre és a fejbőrre.
  4. Masszírozd be a fejbőrödbe körkörös mozdulatokkal, hogy serkentsd a vérkeringést és elősegítsd a tápanyagok felszívódását.
  5. Tekerj egy meleg törülközőt a fejedre, és hagyd hatni a pakolást 1-2 óráig.
  6. Alaposan öblítsd le a hajad samponnal, és ha szükséges, ismételd meg a mosást, hogy teljesen eltávolítsd az olajat. (ehhez én fejbőrradírt használok)

Ezt a hajpakolást hetente egyszer alkalmazva hamarosan észreveszed, hogy a hajad sűrűbbé, erősebbé és fényesebbé válik. - nekem így történt!

Képek: Shutterstock