Ahány kultúra, annyi szépségideál, aminek meg kell felelni, vagy nem számítasz szépnek. A fájdalom lassan senkit sem érdekel, és a kockázatok sem, csak „tökéletesek” akarnak lenni, olyanok, mint a címlapon szereplő modellek. Dél-Koreában terjedt el ez leginkább, hogy az emberek úgy fekszenek kés alá, mintha kötelező lenne, sőt, szinte gyerekként szabatják át teljesen az arcukat, és a legtöbb esetben kicsit sem hasonlítanak hajdani önmagukra. Az lebeg a szemük előtt, hogy meg kell felelniük a „mangababa-divatnak”. Természetesen ez ott már bevett szokás, hiszen ezek a nők azok, akik a sminket is annyira túltolják, hogy fel se lehet őket ismerni, és ez nem túlzás – de legalább az nem végérvényes..

korea átváltozás műtét

 

Hivatalos adatok szerint a Dél-Koreában élők plasztikáztatnak a legtöbbet, már szinte általános iskolában tudják, mit akarnak megműttetni magukon.

Hogy változtatják át magukat?

korea átváltozás műtét

A legelterjedtebb a szemhéjműtét. Arra vágyik minden koreai nő, hogy óriás szeme legyen, de ezt tudjuk, hogy örökletesen lehetetlen, hiszen náluk „ismertetőjel” a vékony, húzott szem. Ezt teljesen el akarják tüntetni, így felvarratják a szemüket..

korea átváltozás műtét

A második legnépszerűbb az orrplasztika, hiszen Koreában a nagyon apró orr az elvárt, mintha egy mesefilmben lennénk. Addig műttetik az orrukat a lányok, amíg nem lesz apró, pisze orruk.

korea átváltozás műtét

Az, ami a legjobban megváltoztatja a nők arcát, csak most következik. Náluk a széles, kerek arc szinte elfogadhatatlan, az elvárt forma a szív alakú pofi hegyes állal. Persze a fájdalomról, amit ennek érdekében átélnek, nem is beszélek..

korea átváltozás műtét

Amit még sajnos meg kell említenem, az a teljesen agyament aegyo sal eljárás, ami annyit takar, hogy a lányok a szemük alá zsírpárnákat műttetnek, hogy fiatalabbnak, „babásabbnak” tűnjenek. Ez azért furcsa, mert a legtöbb helyen a szem alatti párnákat a nők az öregedés jelének tudják be, de a koreai társaink nem így gondolják, ők minden áron el szeretnék érni az europid arcvonásokat..

Escape the corset mozgalom

korea átváltozás műtétSzerencsére nem minden ott élő nő gondolkodik így, és vannak, akik megálljt parancsolnak a szépségápolási elvárásoknak. A közösségi médián keresztül terjesztik az igét, hogy megszüntessék a követeléseket a nők felé, akik nem szeretnének változtatni a kinézetükön. Szerintük – és ez így is van – kultúrájukat képviselik keleties kinézetükkel, és nem szeretnének más kultúrákban élő személyekre hasonlítani. Megvetik azokat a sminkelési technikákat, amikkel még az anyjuk se ismer rájuk, és mindenkit arra buzdítanak, hogy ne álljanak be a sorba, maradjanak egyediek és ami a legfontosabb: önmaguk.

 Képek: ShutterStock, The Accolade