egyébHatalmas nagy galibát tud okozni egy napszemüveg választás, azt hiszem ezt mindenki alá tudja támasztani. Vagy túl nagy, vagy túl kicsi - esetleg tetszik, de nem áll jól - valami mindig közbeszól, és aligha volt még olyan alkalom amikor felvetted az első szemüveget, és azt mondtad rá, hogy na ezt viszem is (velem szerintem soha).

Persze a normálisabb szemüvegboltokban olyan eladók dolgoznak, akik értenek hozzá és segítenek kiválasztani a számodra tökéleteset, de hogy ne menj felkészületlenül, itt egy kisokos, ami leírja, milyen típus illik a fejformádhoz leginkább!

 

Kerek arc

egyéb

A napszemüveg lényege az, hogy az erős arcvonásokat ellensúlyozza, tehát egy kerek arcformához semmiképp se válasszunk kerek szemüveget! A napszemüvegnek el kell térnie a markánsabb vonásoktól, jelen esetben a lágy, finom vonalaktól. A legjobb típus, amit választhatunk, az a szögletes, durvább, téglalap alakú forma. Fontos, hogy legyen kerete, ne legyen kicsi – hiszen az olyan érzést kelt, mintha óriási fejünk lenne – és a keskeny formákat is kerüljük! Ám túlzásba sem szabad vinni, ne legyen szélesebb sem az arcnál! Amit személy szerint a leginkább ajánlok, az a macskaszem típus, jómagam is viselem a fajtát. Nem csak megemeli az arcot, de nagyon egyedi megjelenést kölcsönöz!

Szív alakú arc

egyéb

Ezt az arcformát azért hívják így, mert a keskeny áll és a széles homlok jellemzi. Talán a legszerencsésebb arcforma, amihez a legkönnyebb típust választani. Annyi a lényeg, hogy sötét színű legyen inkább a szemüvegünk, és hogy kiegyenlítse az arc arányait. A kerekebb, felfelé ívelő típusokkal ajánlatos kezdeni a keresgélést!

Ovális, hosszú arcforma

egyéb

A második legszerencsésebb arcforma ez, hiszen a legtöbb keret tökéletesen áll rajta. Máshol kizártnak tartjuk, itt inkább kötelező szélesebb formát választani, mint az arcunk legszélesebb része. Az ovális arcnak a jellemzője, hogy lágyan ívelt, finom vonásai vannak, emiatt a túlméretezett szemüvegek is szóba jöhetnek, de leginkább a pilótaformát ajánlják a hozzáértők.

Szögletes, négyzetes arcforma

egyéb

Ennél a típusnál nagyon markánsak, durvák a vonások, ezért lágyítani kell őket – amit meg is tehetünk a kerekebb, oválisabb és lágyabb keretekkel. Teljes mértékben kerülni kell a szögletes, négyzet alakú szemüvegeket! A vastag keret helyett a vékony társaikat válasszuk, ez jobban odavonzza a szemre a tekinteteket.

Rombusz arcforma

egyéb

A legritkább, legegyedibb arctípus. A jellemzője, hogy a homlok és az áll keskeny, míg az arccsont szélesebb. Itt fel kell hívni a figyelmet a szemre, amit a keret nélküli szemüvegekkel könnyen elérhetünk. Semmiképp se vegyünk keskeny szemüveget, az csak még inkább összenyomja a szemkörnyékünket. A legjobban a szögletes, kissé ovális fajtákat ajánlatos venni.

Képek: ShutterStock