hajápolás hírek guinness

A haj az emberi kultúrában mindig is különleges jelentőséggel bírt: hossza, színe és stílusa kifejezi az egyén személyiségét és kultúráját, valahol pedig a női szépség, szexualitás és egészség szimbóluma.

 

A világ leghosszabb hajú nője címet sokan igyekeztek már elnyerni, és a verseny mindig is szoros volt, de egy nőt sosem tudtak legyőzni: Xie Qiuping-ot aki bekerült a Guinness-rekordok könyvébe.

Xie Qiuping kínai nő, aki 1973-ban, 13 évesen kezdte el növeszteni a haját. Sokakban felmerül azonban a kérdés: hogy csinálta? Mi, hosszú hajú lányok rendszeresen megszakadunk azért, hogy egészséges legyen a hajunk, de sokszor rákényszerülünk a hajvágásra, hiszen úgy tud csak nőni, ha a már nem egészséges részektől megszabadulunk. Ő ezt hajvágás nélkül elérte.

Azonban nem tartható örökké ez az állapot, még neki sem: 2004-ben rákényszerült arra, hogy legávassa a haját, hiszen már nem tudta úgy gondozni, ahogy azt a haja igényelte volna, illetve már olyan hosszú volt, hogy korlátozta a hétköznapokban is.

Azonban még így is bekerült a Guinness-rekordok könyvébe: 5,62 méteresre sikerült növesztenie a haját.

Szerintetek meddig igényes a hosszú haj? 

Képek: Facebook, Pinterest, Reddit