Oké, szóval, én is ismerem a szokásos estéket: megfürdesz, talán még ráveszed magad a hajmosásra, ha már nagyon muszáj, és mire végzel, már semmi kedved nincs a hajszárítóval vacakolni. Megértem, esküszöm! De mielőtt egy nyugodt "á, majd megszárad reggelig, úgyis meleg van" sóhajjal bebújnál a puha takaró alá sorozatozni, hadd vázoljam fel, miért kéne ezt a szokást sürgősen elfelejtened.

 

Frizura? Hát... inkább katasztrófa!

Reggel felébredsz, és a tükörbe pillantasz... Mi történik? Az amúgy is kócos hajad úgy néz ki, mintha egy áramütés ért volna álmomban. De komolyan, a vizes hajjal való alvással együtt jár a totális frizura-káosz. Amikor vizes a hajad, sokkal sérülékenyebb, így az éjszaka során hajszálaid össze-vissza tekerednek, töredeznek, és olyan formákat vehetnek fel, amiket még a legjobb fodrász sem tudnahelyrehozni. Így reggel nem marad más választásod, mint hogy beállj a zuhany alá, és kezdődjön minden elölről... Hát nem pazarlás?

Gombák, bacik és minden, amit nem akarsz a hajadban

Para csajok, figyelem, ez kemény lesz. A nedves környezet a baktériumok és a gombák Disneylandje. Amikor vizes hajjal fekszel le, a fejbőröd ideális táptalajt biztosít ezeknek a kis szörnyetegeknek. És nem, nem arra gondolok, hogy a fejbőröd alatt fura lények kezdenek el növekedni, de a korpásodás, a gombásodás és a sok-sok baci mind-mind sokkal valószínűbb lesz. Szóval, ha reggelente azon kapod magad, hogy kaparászod a fejed, mint egy majom a dzsungelben, talán ideje átgondolni az esti hajszárítás kérdését.

Talán ha szatén párnahuzatod van..

Rengeteg videót látok jómagam is, ahol vizes hajjal fekszenek le, reggelre pedig furcsamód nem áll égnek a hajuk. Azt azért itt se felejtsük el, hogy lehet, hogy jól néz ki, de a bacik ugyanúgy beköszönhetnek egy éjszaka alatt. A titok, hogy hogy nem gubancolódik össze a hajuk az éjszaka alatt, az a párnahuzatban rejlik. A szatén ágynemű - amellett, hogy szerintem borzalmas benne aludni - megóvja a hajszálakat a töredezéstől, surlódástól, így vizesen sem lesz vállalhatatlan.

Nem muszáj megszárítani, sőt!

Sokkal jobbat teszel a hajadnak azzal, ha időben megmosod, nem szárítod meg, de mire lefekszel, már száraz. Ha icipicit nyirkos az alja, az nem gond, az már nem ér a fejbőrödhöz. Egy a lényeg: fond be! Ez a legjobb, amit  ahajaddal tehetsz. Egy gyenge fonat nem göndöríti be a hajad - inkább max icipici hullámok lesznek benne, de az még hidd el, hogy jól is néz ki - viszont megvédi a surlódástól a párnán, és még össze sem gubancolódik. Ugye, mekkora jolly joker? 

Te mennyit használsz hajszárítót?

 

Kép: Shutterstock