Rendszeresen előfordul velem, hogy hazaérek a munkából, és már nincs máshoz kedvem, csak pihenni, esetleg sorozatozni - persze, ez kevésszer jön össze. de mi van akkor, ha már picit vállalhatatlan a frizkó? Ilyenkor vagy összeszorítom a fogaimat, és nekiállok, vagy másnap viselem az előző napi döntésem következményét. De leht van más megoldás is?

hajápolás zsírosodás hajmosás sampon

Ebben a cikkben most bemutatom azokat a tuti tippeket, amikket kitolhatod mindenféle rossz érzés nélkül a hajmosást úgy, hogy a kinézeted igényes marad.

 

Használj szárazsampont

Erről már sokat írtam, melyik szárazsampon jó, melyik nem, mik az alternatívák. Persze ezzel óvatosan kell bánni, de az biztos, hogy az egyik kedvenc terméked lesz a polcon, hiszen nem csak hogy felszívja a felesleges olajat a fejbőrről, de volument is ad.

Ne nyúlj a hajadhoz túl gyakran

Tudom-tudom, könnyá mondani, de ez az igazság. az ujjainkon rengeteg zsír, kosz van, amiket pillanatok alatt felvihetünk a hajunkra. Próbáld meg megállni!

Válassz megfelelő frizurát

Bizonyos frizurák segíthetnek elrejteni a zsíros hajtöveket. Például egy laza konty vagy fonat nemcsak stílusos, de kevésbé látszik rajta, ha a hajad nem frissen mosott. A fejpántok és sálak is jó szolgálatot tehetnek, de azért vigyázat, ne legyen nagyon levágós a szitu!

Moss ritkábban hajat

Ez egy ördögi körforgás. Ha sokszor mosol hajat egy héten, egyre inkább fog zsírosodni, mert arra ösztönözheti a fejbőrt, hogy több olajat termeljen, mivel megpróbálja pótolni a mosással elvesztett természetes olajokat. Pontosan ezért kell ritkítani az alkalmakat, ami nem egy könnyű dolog, hiszen csak idő után látod a végeredményt, de hidd el, hatásos!

Kerüld a forró vizet

A forró víz kiszáríthatja a fejbőrt, ami fokozott olajtermelést eredményezhet. Hajmosáskor inkább langyos vagy hideg vizet használj, ami segít megőrizni a haj természetes olajait és egészséges fényét!

Használj kevés hajformázó terméket

A túl sok hajformázó termék, mint például a gél vagy a hajlakk, felhalmozódhat a hajon, és gyorsabban zsírosodik tőle. Próbáld minimalizálni ezeknek a termékeknek a használatát, hogy a hajad tovább maradjon tiszta!

Aludj selyem párnahuzaton

A selyem párnahuzatok kevésbé dörzsölik a hajat, így az kevésbé zsírosodik és kevesebb töredezés keletkezik. Ráadásul a selyem sima felülete csökkenti a haj gubancolódását is! 

Képek: Shutterstock