A frizura választás nagyon nehéz történet, főleg úgy, hogyha amatőrként fogalmunk sincs, hogy milyen hajstílus állna jól. Ezért készült el ez a gyorstalpalós cikk, ami az ovális arccal rendelkező személyeket tuti kihúzza a csávából!

 

Nem szereted a homlokod? Rejtsd el!

A frufru egy fantasztikus dolog, persze, csak ha be mered vállalni – és van, amikor rosszul döntesz. Velem ez történt: bevállaltam, megbántam. Nem állt jól, de tegyük hozzá, hogy nem is hosszúkás az arcom. Ha tudsz rá kis időt szánni, – beszárítani, vasalni- akkor légy vakmerő!

Oldalfrufru

Ha nem vagy elég bevállalós a teljes frufruhoz, akkor van egy lehetőség: az oldalfrufru. Könnyebb megoldás, azonban ezzel is van bőven macera, a beszárítása. Nehéz formázni, de ha egyszer megtanulod, fantasztikusan fog kinézni.

Hajrá, rövid haj!

A nagyon rövid hajat a legkönnyebb hordani, azonban nagyon merésznek kell lenni ahhoz, hogy ezt be is vállaljuk. A negatívum benne, hogy ha meg akarod növeszteni, azzal sok problémád lesz. Növés közben nem a legszerencsésebb.

Válaszd el középen!

Az egyik legegyszerűbb megoldás, ami nem jár hajvágással és hatalmas változásokkal, az az elválasztás. Teljesen más formát kap az arcod, ha a vonásoknak megfelelően választod el!

Bob

A Bob cut mindig egy Jolly Joker, hiszen kevés ember van, akinek ne állna jól. Dús hatást kölcsönöz, egészségesnek tűnik tőle a haj, és nem nehéz formázni. Majdnem minden archoz passzol, de a legkompatibilisebb arcforma hozzá, az az ovális. Próbáld ki, nem fogod megbánni!

Elöl rövidebb tincsek

Aki nem akar drasztikus változtatásokat a haján, annak ezzel a módszerrel kéne kezdenie a próbálkozást. Az elől tépett, rövidebb tincsek kicsit szélesítik az arcot, ezáltal kicsit erősebbek lesznek a vonások.

Félhosszú haj

A legjobb és legegyszerűbb módszer az az, ha megnöveszted a hajad. Ne legyen azonban túl sűrű, túl nehéz, mindenképp legyen rétegesen levágva, hiszen az kihangsúlyozza a legszebb arcvonásaid.

Képek: ShutterStock