Természetesnek vett szokás, hogy a nők teljesen szőrtelenek, már-már elvárás tőlünk, hogy egy pihét se véljen rajtunk felfedezni senki. Persze, mi is így érezzük jól magunkat, hiszen ezt szoktuk meg, ez az igényes, de akadnak olyan személyek, akik dúsabb szőrzettel rendelkeznek, mint mások, és ez megnehezíti az életüket és a szőrtelenítést is. Ez a lány – akiről a cikkem szól – túlzás nélkül a legszerencsétlenebb ilyen értelemben..

szőr

 

Supatra ‘Natty’ Sasuphan Bangkokban született számos egészségügyi problémával, ami miatt inkubátorba került. Amikor édesanyja meglátta a lányát, nem hitt a szemének: egész arcát szőr borította, de az orvosok megnyugtatták, hogy csak sok haja van a kislánynak. Egy idő után mégis furcsállták, és vizsgálatokat végeztek el rajta, ami alapján kiderült, hogy Natty ambras-szindrómában szenved. Igen meglepő volt ez a diagnózis, ugyanis a világon mindössze 50 esetet diagnosztizáltak, ráadásul gyógyíthatatlan, így Natty egész testén – kivéve a tenyerét, a nyálkahártyát és a talpát - szőr fog növekedni élete végéig. Próbálkoztak a gyógymódokkal, de be kellett látniuk, hogy nincs megoldás.

szőrNattyt sokan bántották az iskolában, majomnak nevezték, de őt ez nem érdekelte, így hamar befejezték a verbális bántalmazást.

2010-ben végül a lány bekerült a Guiness-rekordok könyvébe a „legszőrösebb tinédzser” címmel.

Ma Natty 21 esztendős, és bizony rátalált a szerelem! A párja sosem foglalkozott a lány dús szőrzetével, nem zavarta, és sosem hagyná ott emiatt. Ennek ellenére Natty mégis úgy döntött, hogy ezentúl borotválni fogja az arcát, de nem azért, mert szörnyként tekintettek rá, hanem mert ő így érzi jól magát a bőrében.

szőrA lány azóta is boldog és teljes életet él, és elítéli azokat, akik másokat a külső alapján itélnek meg.

Képek: The Telegraph