Szépségápolás  Lábápolás Szőrtelenítés Eperláb

Az angol, strawberry legs-ből eredő szó, az eperláb Magyarországon még nem igazán ismert, azonban sokan küszködnek vele, főleg a nők. Mégis mivel vehetjük fel a harcot ellene?

 

Eperlábnak azt nevezzük, amikor a lábszáron - kevesebb esetben a combon - fekete, barna pöttyök jelennek meg, amik az eper magjaira hasonítanak. Ez a mumus nagyon megkeserítheti a nyári időszakot. Igen, sokan mondják majd, hogy “nem látszik, nem olyan vészes”, de ezek nem megnyugtató szavak azoknak, akik évek óta ezzel küzdenek. Valóban az is aggasztó, hogy más is látja, és nem találja szépnek, de leginkább önmagukat gyötrik ezzel az "áldozatok".

Az esztétika azonban csak egy dolog, az eperláb kellemetlen és fájdalmas is lehet. Amikor mi, nők szőrtelenítünk, a szőrtüszők kitágulnak, mint persze mindenkinél, azonban a problémás bőrrel rendelkező egyéneknek nem nyugszik meg olyan gyorsan a bőre, mint a szerencsésebb társaiknak, és tágabbak maradnak a pórusok. Ez azt eredményezi, hogy a kosz és a baktériumok könnyedén bekerülhetnek a szőrtüszőbe, ami begyullad, fájdalommal jár, és sok esetben hegek maradnak a helyén. Ha ez megtörténik, a legfontosabb dolog, hogy NEM SZABAD NYOMKODNI. Ezzel csak még jobban begyullad, és elfertőződhet a körmön lévő szennyeződések miatt, inkább kenjük be teafaolajjal, ami leviszi a gyulladást, és fertőtlenít is.

Megbeszéltük, milyen kellemetlenségekkel jár, de mit tehetünk ellene?

A hivatalos orvosi kifejezés erre a problémára a Keratosis pilaris. A szakemberek azonban nehezen tudják felvenni a harcot a makacs pöttyökkel, amik eltávolítása hosszadalmas, és odafigyelést igényel. De nem lehetetlen!

Engedd el a borotválást, epilálást!

Szépségápolás  Lábápolás Szőrtelenítés Eperláb

A szőrtelenítő eszközök közül mindegyik használata megviseli a bőrt, de ha választani kell, a legkedvezőbb a gyanta. Kitágítja a szőrtüszőt, begyullad a bőr az erős tépéstől, de eltávolítja az elhalt hámsejteket, és az “elhasználódott” bőr felszínét, ami ritkítja a szőrbenövést. 
Az epilátor - amellett, hogy kitépi a szőrt - meg is csípi a bőr felszínét, ami fájdalmas, és mikro-karcolásokat okoz. 
A borotva pedig olyan, mint amikor a szőnyeg alá söpörjük a problémát, a hatása pár napig tart, és nagyobb az esély a benövésre.
Minden szőrtelenítés előtt meg kell puhítani a bőrt, amit egyszerűen, pár perc meleg vízben áztatással el is érhetünk.

Radírozd!

Szépségápolás  Lábápolás Szőrtelenítés Eperláb

A bőrradírozás az egyik legjobb módszer az elhalt hámsejtek eltávolítására, a bőr felfrissítésére és hámlasztására. Ám ezt sem szabad túlzásba vinni, és fontos, hogy utána hidratálni kell a lábat.
Kedvező megoldás a természetes módszerhez nyúlni, a friss kávézacchoz, aminek nyugtató hatása is van, emellett nincsenek benne káros illatanyagok. 

Hidratáld!

Szépségápolás  Lábápolás Szőrtelenítés Eperláb

A bőrünket - főleg télen - hatványozottabban hidratálni kell. Olyan krémet kell választani, ami mélyhidratáló. 
Kifejezetten a Keratosis pilaris-ra találták ki a CeraVe SA Smoothing Cream-et, ami egyben hámlasztja, hidratálja a bőrt, és a makacs pöttyöket is halványítja, ráadásul van egy tisztító gél is, ugyanezzel a névvel. A kettő használatával gyorsabban lehet elérni a kívánt eredményt. Természetesen a termék bőrgyógyászatilag tesztelt. 

A legfontosabb: NEM GÁZ!

Akinek eperlába van, hajlamos azt hinni, hogy csak ő küzd ezzel a problémával.
Ugyan!
Minden nőnek van szőrtüszője, csak a sötétebb szőrzetű, érzékeny bőrűeknek jobban látszik. 
Vegyük példának Beyoncé-t, aki ugyan ezzel küzd, mégsem takargatja a lábát.

Fogadd el önmagad!