Képzeld csak el, hogy annyira elszaladnak veled a kilók, hogy az orvos azzal a vészjósló diagnózissal enged ki a rendelőből, hogy ha nem fogysz le, akkor bizony még a harmincadik életévedet sem éled meg – mindezt úgy, hogy nem csupán 15 kiló felesleg van rajtad.

Egy 24 éves lánynak, Amber Rachdinak ez nem egy rémálom volt, hanem a valóság. Amber nagyon szeretett enni, és észre sem vette, hogy felszaladnak rá a kilók – amikor pedig észbe kapott, akkorra már nehéz lett volna elérni a kívánt súlyt, így sokáig csak beletörődött a sorsába.. Az étel volt számára a „menekülés”, állítása szerint hogyha a kajára gondolt, vagy evett, akkor nem érdekelte, hogy mások mit gondolnak róla, nem törődött semmi mással.

hírekEgyszer azonban megelégelte, hogy akárhányszor elmegy a tükör előtt, bele sem mer nézni.

 

„ Néha az apám bántó megjegyzéseket tett a kinézetemre, és ez rosszul esett. Ilyenkor azt gondoltam, bárcsak önellátó és sikeres lennék, hogy megmutathassam a világnak, hogy én ennél többet érek, de amíg ennyire túlsúlyos vagyok, addig nem tudok az a személy lenni..”

hírek

Tudta, hogy nem lesz egyszerű, és a kívánt eredmény nem hetek kérdése lesz, de belevágott, és kitartóan – szenvedések árán - végigvitte.

Mivel ekkora súlyfeleslegnél a mozgás is veszélyes lehet, így óvatosan kellett belekezdenie. Sokszor a feladás szélére került, úgy érzete, sose fog megváltozni, nem szeret kimozdulni, nem szeret így élni.

hírek Amikor egy orvos gyomorszűkítő műtétet ígért neki, akkor tudott igazán elindulni az egészséges élet útján. A beavatkozáshoz le kellett adnia 10 kilót. Végül 8-at sikerült leadni – azt is három hónap alatt, hiszen ekkora súlyfeleslegnél sok időbe telik, mivel alig szabad mozogni – de így is megműtötték. Ezután egymást követték a pozitív dolgok: 2 hónap alatt leadott 40 kilót, majd egy év alatt 65-öt. A támogató orvosok olyan büszkék voltak rá, hogy a kinyúlt bőrfelesleget ingyen műtötték le róla.

Azóta a gondjait nem evésbe folytja, hanem egy pszichológussal beszéli meg. A történetével sokakat motivál, és már több, mint 240 ezer követőt tudhat magáénak az Instagramon. Az egészséges életmódot természetesen folytatja, és számára határ a csillagos ég!

Forrás: Dailymail