Egészség Énidő Pihenés

Beköszöntött az ősz, a hideg idő, a sötét napok és szürke hétköznapok. Hajlamosak vagyunk ilyenkor elfelejteni azt, hogy nem csak munkánkkal, de magunkkal is ugyanannyira foglalkoznunk kell - ha nem jobban. A hűvös időben a bőrünk jobban kiszárad, és a vitaminpótlás is háttérbe szorul. Megoldás: iktassunk be néha egy ÉN-napot, amikor csak magunkkal foglalkozunk. 

 

Foglalkozzunk többet a bőrünkkel!

Az ősz egy kritikus időszak a bőrnek. Ahogy a hőmérséklet elkezd rohamosan csökkenni, úgy a bőrünk faggyútermelése is, így sokkal több figyelmet kell fordítani az ápolására, egészségesen tartására. 

A bőr alapos megtisztítása

Bőrünk tisztán tartása az egyik legfontosabb dolog ősszel. A levegő ilyenkor szmogos, szennyezett, ami azonnal a pórusokba jut, és eltömíti azokat. 
Reggel a fogmosás után ez legyen a program, tisztítsuk meg arcunkat tonikkal, kecsketej szappannal, hogy megelőzzük bőrünk védőrétegének meggyengülését. Ismételjük meg este, fürdés után.

Hámlasztás

Ősszel jobban kiszárad a bőrünk felszíne, és elszarusodik. Ezeket a részeket el kell távolítanunk, hogy a krémek és egyéb hatóanyagok jobban be tudjanak szívódni az alsóbb rétegekbe. 
A tisztítás után jöjjön ez a sorban.
Használjunk természetes bőrradírt, például friss kávézaccot egy kis mézzel, vagy cukrot egy kis olívaolajjal keverve.

Hidratálás 

A bőrradír után elképesztően fontos a hidratálás, mert a hámlasztás szárítja a bőrünket. 
Reggel használjunk egy könnyedebb krémet, például a CeraVe Moisturising cream-et, ami mélyen hidratál, és természetes védőréteget biztosít. 
Az esti bőrápolásnál éjszakai arckrémet használjunk. 

Pótoljuk a vitaminokat!

Egészség Énidő Pihenés

Nyáron sok-sok gyümölcs gondoskodott a vitaminbevitelekről, azonban ősszel/télen ezeket vitaminokkal kell pótolnunk - a zöldségek,gyümölcsök fogyasztása mellett. 
A D, E és C-vitamin pótlása a fontos, így ezeket az ételeket/italokat ajánlatos fogyasztanunk: 

  • Gomba
  • Tej
  • Hal
  • Tojás
  • Narancslé
  • Avokádó

Belső hidratálás

Egészség Énidő Pihenés

Nyáron a meleg miatt rendszeresen fogyasztunk vizet, ami ősszel - legtöbb esetben - megváltozik. Az egyik legfontosabb dolog a folyadékpótlás. Ha kevés vizet iszunk, jobban kiszárad a bőrünk, hisz nem tudnak a sejtjeink feltöltődni. A méreganyagok is a bőrünkön keresztül távoznak, ezzel sok, akár feltűnő bőrhibát okozva. 
Fontos, hogy ne cukrozott üdítőkkel pótoljuk a folyadékot, hanem vízzel!