száraz sampon sampon hajápolás

A száraz sampon nagyon praktikus megoldás azok számára, akiknek hamar zsírosodik a haja, de dúsításra is alkalmas ez a kozmetikum. Ha nincs kedvünk hajat mosni, csak felcsapjuk a száraz sampont, és 5 perc alatt olyan hatást érünk el, mintha most szárítottuk volna be, és eltolhatjuk a hosszú időt igénybevevő mosást.

 


Azonban mint mindennek, ennek is vannak hátulütői, nem is kevés. 

Itthon még nem annyira bevett szokás a száraz sampon használata, mégis jó sok polcon megtalálható, ami nem baj, ha nem visszük túlzásba a használatát
A kegyetlen valóság az, hogy ha heti többször használjuk ezt a “hajápolási” szert, könnyen összeszedhetünk olyan betegségeket, amiből nehezebb kilábalni, mint egy toxikus kapcsolatból. 

Hogyan is működik?

A termék poros - vagy folyékony és a fejbőrön porosodó - anyag. Leginkább keményítőből, illatanyagokból, anti-clumping szerekből áll, de van, hogy propánt és denaturált-alkoholt is adnak hozzá.
Csupa ismeretlen vegyszer, igaz? 
A tömérdek hatóanyagtól a fejbőrünk megfullad. Poros anyagot fújunk rá, ami eltömíti a pórusokat, a bőrünk nem tud lélegezni, ami korpásodást, fejviszketést, pattanásokat, kóros hajhullást, sőt, még cisztát is okozhat. 

Természetesen NE menjen rögtön a kukába a polcodról a száraz sampon, hiszen ha MÉRTÉKKEL , és úgy használod, ahogy kell, akkor nem lehet belőle baj, ha bírja a fejbőröd. 

Ebből ered a kérdés, hogy mégis hogy használjam úgy, ahogy kell?! 

Hát így: 

A lényeg, hogy ahol elválasztod a hajad, oda többet fújj a szerből, és mindenképp masszírozdbe a fejbőrödbe. Ha dúsabb hatást akarsz elérni, hajtsd le a fejed és úgy fújd rá, majd egy hajszárítóval rásegíthetsz a kívánt hatás érdekében. 

Csináld magadnak!

A legjobb megoldás az, ha természetes anyagokból csinálsz magadnak egy saját csodaszert. Egyrészt azért, mert így tudod, miből áll a hajápoló, másrészt nem roncsolják a hajad a különféle hatóanyagok. 

száraz sampon sampon hajápolás

Pár perces, szuper praktika 

Amire szükséged lesz:

     • 1 evőkanál kukoricakeményítő

     • 1 evőkanál szódabikarbóna

     • Sötét haj esetén 1 teáskanál édesítetlen kakaópor vagy fahéj

 
Daráljuk le, majd tegyük bele egy visszazárható edénybe. 

Használata :

Szórjuk a hajunk tövébe, masszírozzuk bele, majd ha picit fehér, természetellenes marad, fújjuk át hajszárítóval.