haj hajápolás történetek

Szegényből gazdagok, átlagosból híresek, összetartó családból kapzsik.. Ha ezt a történetet olvasom, mindig ez a pár szó jut az eszembe. Ebben a 7 lányban sok közös volt - egyrészt földig érő hajuk - de a legfontosabb, hogy apjuk mindegyiket eladta kilóra, és ettől ők is pénzéhessé váltak..

De nézzük meg bővebben ezt a rivaldafénnyel induló, de tragédiákba torkolló történetet..

 

Történetünk egy New York-i tanyán kezdődik és egy szegény családról szól, ahol az édesapa, Fletcher Sutherland a gazdaságból próbált megélni, de zátonyra futott az elképzelése, hiszen nem tudta fizetni a bérleti díjakat. A férfi azonban nem nagyon akart kétkezi munkát végezni, ezért egy könnyebb, de annál önzőbb ötletet eszelt ki: kihasználta lányai tehetségét, és színpadra állította őket. Mivel mind a 7 lány énekelt és hangszeren is játszott, így ez könnyű volt.. 

Nem a hangjuk volt a legnagyobb durranás

Fletcher elkezdte felismerni, hogy bár lányai hihetetlen tehetségesek, a közönséget inkább hosszú fürtjeik érdekelték, hiszen a lányok haja tökéletesen egészséges volt, és földig ért.. Így a férfi úgy döntött, hogy minden koncert végén a lányok fordítsanak hátat, ezzel megmutatva hajkoronájukat. Édesanyjuk is részt vett a “merényletben”, ugyanis ő volt az, aki egy házi, büdös főzettel kente lányai haját, hogy gyorsabban nőjön. 
Itt jött az életükbe a rivaldafény..

haj hajápolás történetek

Pályafutásuk beindulása

A nővéreket megkörnyékezte P.T. Barnum, aki leszerződtette őket a cirkuszába, ahol ők lettek a fő szenzáció. Rengeteg rajongójuk lett, akik olyan betegesen szerették őket, hogy mindig ollóval jártak, remélve, hogy levághatnak a lányok tincseiből.. Itt már egészen úgy éltek, mint a gazdagok, de a legnagyobbat akkor kaszálták, amikor kitalálták, hogy a házi főzetet - amivel az anyjuk a lányok haját kente - bepalackozzák és eladják
Ez volt számukra a nagy ötlet, hiszen hiába állapították meg vegyészek, hogy a főzet nem több, mint magnézium, só, sósav, babérlevél és varázsmogyoró gondosan összekeverve, a vevőket ez nem érdekelte, hiszen bizonyítéknak tartották a lányok hosszú haját. Ezzel váltak gazdag üzletasszonyokká a testvérek. 
Hajfestékeket, hajszérumokat, fésűket kezdtek el árúsítani. Amerika leggazdagabb női közé tartoztak, és egy csilivili kastélyban éltek.
Látszólag mindenük megvolt..

haj hajápolás történetek

Viharfelhők 

A lányokat hihetetlen veszteség érte: Naomi, egyik testvérük hirtelen elhunyt. Miután eltemették, egy új lányt vettek fel a helyére, akinek ugyanolyan hosszú haja volt - de így már nem volt ugyanaz.. A testvérek elkezdtek megöregedni, így nem hívták már modellkedni őket, és turnéből is jóval kevesebb jutott nekik. Isabella, az egyik testvér férjhez ment és kivált a családból, hogy külön is elkezdjen egy termékcsaládot, azonban nem járt sikerrel, de legalább ezzel elrontotta a kapcsolatát a lányokkal...
Ezután sorba hunytak el a testvérek, amivel a szegényedés is társult.. Aprópénzért adták el fényűző kastélyukat, és leállították a termékeik gyártását. 
1926-ban bedobott nekik egy mentőövet egy hollywoodi stúdió, hogy filmet forgatnának róluk, azonban ez kudarcba fulladt, ráadásul az egyik nővért, Dorát elütötte egy autó Los Angelesben, mielőtt hazaindultak volna. Dora belehalt a balesetbe. 
Két lány maradt, Grace és Mary, de nem sokáig, ugyanis 1939-ban Mary elhunyt, és Grace maradt egyedül. 
Az utolsó nővért 1946-ban, 92 évesen érte a halál.

haj hajápolás történetek

Azt hiszem, ez a történet igen tanulságos, de természetesen az éremnek két oldala van. Ki akartak törni a szegénységből, - ez érthető- de aztán egyre többet és többet akartak, így ez okozta a vesztüket..

A történet végét egy idézettel zárnám, ami a cikk megírása közben jutott eszembe: 

Tudod, mi a közös egy nincstelenben és abban, akinek túl sok a pénze? Egyikük sem élvezi az életet
                                                                                                                             -Nyerd meg az életed c. film