hírek

A divatból nagyon nehéz újat mutatni, ugyanis tengernyi stílust ismerünk, amit régen, vagy most – vagy mindkétszer – felkaptak. Igen ám, a mostani időkben nem újat gyártanak, hanem inkább visszahozzák vagy ötvözik a régi idők trendjeivel, hiszen ami egyszer már bejött, minek változtatni rajta?

 

Természetesen sok dolog azóta elavult már, tehát nem a merevítős abroncsszoknyára és társaira gondolok a sikeres ruhadarabokat illetően, de lesz pár meglepetés..

Nézzük is meg, melyek azok a ruhadarabok, amik még a mai napig diktálják a stílust


 „Mamafarmer”

A nadrág, ami már évek óta megy – és valószínűleg sosem avul el. Az 1970-es években volt jellemző ez a stílus, de szerencsére visszatért a kényelmes, mégis szexi gatyó.

hírek

Crop top

Ez az 1970-es években lőtt kép akár ma is készülhetett volna. A Crop top, vagy másnéven haspóló sosem ment ki a divatból, és előreláthatólag még nagyon sok ideig nem is fog. Már szinte hallom a nagypapám hangját, ahogy élcelődik rajtam: „Szandika, elszakadt a felsőd? Hol a többi része?” A nagy kedvenc a 90-es években lett hatalmas sztár, és azóta is nagy sikernek örvend. Az egyszerű, mégis nagyszerű ruhadarab bármilyen szettet képes feldobni.

hírek

Choker nyaklánc

A Choker nyaklánc – vagy ahogy a „vicces” emberek mondták, amikor hordtam, nyakörv – Csak egy kevés időre tért vissza a régi időkből, tehát ez kicsit különbözik a többi ruhadarabtól, kiegészítőtől. Emlékszem, hogy amikor én voltam 16, tehát 2015-ben jött be újra a divatba, akkor mindenkin ilyet láttam, a boltok tele voltak vele. Szépen lassan ez kitisztult – és nem is baj, visszanézve, már nem venném fel.

hírek

Hatalmas platformos cipő

Érdekes, divatos de közben fura. Ez a három szó jellemzi leginkább azt a cipőt, ami másodjára arat nagyot a divatvilágban. Először körülbelül az 1960-as években tört fel, de pár éve visszaköszöntött apró pihenőidejéből. Nem épp a legkényelmesebb surranóról beszélünk, szóval hosszú menetelésekre nem venném fel, de néha-néha fel tudja dobni a szettet.

hírek

 Trapéz nadrág

A 70-es évek kedvence, a nem hétköznapi gatya, a trapéz nadrág 2021 óta uralja a divatvilágot, szinte többet látunk belőle, mint a hagyományos, szűkített nadrágokból. Nagyon laza, nagyon kényelmes, de személy szerint nem hordanám minden nap. Se nem elegáns, se nem sportos, a kettő között lebeg, és nagyon meg kell találni a hozzá illő kiegészítőket, hogy ténylegesen jól nézzen ki. Na meg persze nem az alacsony személyek nadrágja, tuti orra buknék benne.

hírek

Vödör kalap

Ez a kiegészítő már egészen régen, az 1950-es években is nagyot aratott. Pár éve kezdte magát megint kinőni, és mára már rengetegen hordják magukon. Sajnos nem mindenkinek áll jól, fejformához van kötve, de ha megtalálod a neked illőt, szuperül fogsz kinézni. 

hírek

hírek

Te melyiket hordod ma is?

Képek: ShutterStock, Pinterest