​​A mérleg nyelve arra billen a jóslást illetően, hogy butaság, csak kitalált dolgok, és nem hisznek abban az emberek, hogy tényleg létezik olyan személy, aki látja, érzi a jövő történéseit. Ez az eset azt hiszem mindenkit elgondolkodtat, hogy lehet, hogy akad olyan jövőlátó, akinek bejönnek az állításai.​

szupermodell

 

Megrázó történetünk főszereplője, Audrey Munson 1891-ben született Rochesterben. Már gyerekkorában sok csalódás érte: édesapja megcsalta az anyját egy nővel, akit később feleségül is vett. A válás alatt Aurdey mindössze 8 éves volt, tehát pont elég idős ahhoz, hogy értse a dolgot, de fiatal még, hogy feldolgozza.

Amikor 5 éves volt, egy ijesztő jövőképet írt le neki egy jósnő, akihez édesanyja vitte el:

„ Közkedvelt és híres leszel, de amikor azt hiszed, hogy tiéd a boldogság, a holt-tengeri gyümöls hamúvá lesz a szádban. Több ezer dollárt fogsz elkölteni mindenféle hóbortra, majd később egy pennynek is örülni fogsz. Mindig kigúnyolod a szerelmet, miközben vágysz rá, de sosem fog rád találni.. Hét ember fog téged szeretni, és hétszer vezet majd oltárhoz az a férfi, aki szeret, de sosem fogsz megházasodni. ”

A kísérteties jóslat rányomta a bélyeget Audrey életére – és még csak nem is tudott róla.

szupermodell

Hírnév, gazdagság

A jósnő első mondatával kezdődik Audrey története. A lány felnőtt, gyönyörű, magas nő lett. Édesanyja látta benne a potenciált, ezért a színész-táncos pálya felé terelte őt. Tini volt, mikor táncosként fellépett az első darabban, a Gerald Hampton's Dancin’ Dolls tagjaként. Édesanyja ekkor visszavitte New Yorkba, ahol Audrey a Broadwayen kapott lehetőséget, hogy megcsillogtathassa színészi tehetségét.

Amikor 17 éves volt, Felix Benedict meglátta őt az utcán, és nem habozott, azonnal felkérte modellnek egy fotózáshoz. Miután egyre több művésznek mutatta be, Isidore Konti megkereste azzal a lehetőséggel, hogy álljon modellt mesztelenül a szobraihoz. Számos szobor róla lett mintázva. 

szupermodell

szupermodell

szupermodellEzután elszaladt vele a ló: édesapja szerint csak úgy ömlött a kezéből a pénz, mindenre elszórta – pont ahogy a jósnő megjövendölte.

Folytatta a színészi pályát, szerepet kapott egy filmben, ahol egy szobrász modelljét játszotta - és bizony levette a ruháit. Ez volt az első nem pornográf film, amiben egy mesztelen nő szerepelt. Ezután még 3 filmre is felkérték, majd beköszöntött a „szerelem” az életébe. Gazdag férfiakkal kezdett kapcsolatot, akik közül az egyik Hermann Oelrichs, a leggazdagabb amerikai agglegény volt.

Kapcsolatuk azonban nem várt fordulatot vett: Audrey – valamilyen oknál fogva – a fejébe vette, hogy Hermann tönkre akarja tenni a filmes karrierjét a németek segítségével. Ezzel fel is jelentette őt egy levélben, amit az amerikai külügyminisztériumnak címzett.

szupermodellEzután csak még tragikusabb dolgokba keveredett. Édesanyjával elköltöztek egy házba, amit Walter Wilkins adott ki nekik. 1919 februárjában felröppent a hír, hogy Wilkins megölte feleségét. A nyomozás során kiderült, hogy azért vetett véget neje életének, mert visszafordíthatatlanul beleszeretett Audrey-ba, és úgy hitte, hogy a hitvese az ok, amiért nincsenek együtt.

A rendőrség természetesen Audrey-t is elővette, de nagy nehezen sikerült tisztáznia a nevét, a férfit viszont halálra ítélték – amit nem várt meg, önkezűleg vetett véget életének.

Azt hiszem, nem kell mondanom, hogy a lányt ez teljesen tönkretette. Lelkileg is nagyon megviselte, azonban ennek köszönhetően romba dőlt a karrierje, a hírneve teljesen be lett mocskolva.

Az öngyilkosságba menekült

Amikor már nem bírta tovább a nyomást és a lelki fájdalmakat, megpróbált véget vetni az életének, Higany-kloridot ivott. Ezután már száguldott lefelé a lejtőn: édesanyja betette egy elmegyógyintézetbe amikor 40 éves volt. A legszomorúbb az egészben, hogy több időt töltött itt, mint szabadon – 65 évet. Az évtizedek során senki sem látogatta, magányosan töltötte élete több, mint a felét.

szupermodell

Audrey végül 104 évesen hunyt el egy reflektorfénnyel induló, de végül tragikus életet hagyva maga mögött, amit a cikk elején említett jósnő már gyermekkorában megjövendölt.

Képek: Shutterstock, Vouge, Democrat & Chronicle