Ez a történet most egy szemernyit eltért a többi cikkemtől - egy borzasztóan szomorú és tragikus sorsú nő életét fogom bemutatni, aki bármit bevállalt azért, hogy el tudja tartani a családját..

Mary Ann Bevann egy kórházban dolgozott ápolónőként. A gyönyörű nőt mindenki szerette, elhivatott volt munkájára. Húszas évei végén férjhez ment, és családot alapított: 4 közös gyermekük született Thomas Bevannal. A boldogságuk azonban nem tartott sokáig: Mary Ann 32 éves korára egyre többször érezte magát rosszul, testrészei elkezdtek növekedni, látása megromlott és a vonásai is eltorzultak. Az orvosok megállapították, hogy egy igen ritka betegséggel küzd: az Akromegáliával. Mary Ann-nek szembe kellett azzal néznie, hogy gyönyörű külsejét szépen lassan felváltja egy eltorzult arc.. 

Betegség Eltorzult

 

Férjét ez nem érdekelte, szerelme mellett maradt, egészen halála napjáig, ami sajnos korán következett be egy stroke miatt. A nő egyedül maradt 4 gyermekével, akiknek az eltartása nagyon nehéz volt, így egy megalázó döntésre szánta rá magát.

Jelentkezett a “világ legcsúnyább nője” versenyre amit - nem mondanám, hogy legnagyobb örömére- megnyert. Ezek után már csak a pénz, és gyermekei jövője érdekelte: elfogadott egy ajánlatot egy cirkusztól. Még egy világkiállításon is részt vehetett. Az élete azonban a pénztől és a “hírnévtől” sem lett könnyebb, ugyanis a nézők állandóan megalázták, leköpték, szörnyszülöttnek nevezték és még meg is verték. 

Betegség Eltorzult

Mary szenvedései élete 59 évében értek véget, amikor elhunyt. Ezután még sokáig volt a média középpontjában. 

Mi is ez a betegség?

Az Akromegália egy hormonális betegség, amit a növekedési hormon túltermelődése okoz. A beteget először fejfájás, ízületi fájdalmak gyötrik, majd elkezd eltorzulni az arca, a vonásai pedig eltűnnek. Általában ezt az agyalapi mirigyen található jóindulatú daganat okozza. A legjelentősebb testrész, amin észrevehető, az a láb és a kar. A betegség kontrollálható, de a torzulást nem lehet visszafordítani.

Számomra ez a történet nagyon megrázó, hiszen egy olyan nőről beszélünk, aki hivatásából adódóan önzetlenül segített az embereken, majd végül elromlott az élete egy betegség miatt. Ezután az emberek elítélték és bántották, pedig ő csak rákényszerült arra, hogy kihasználja a helyzetet gyermekei érdekében. 

Ebben a szomorú történetben rengeteg tanulság van, de a legfontosabb : sose ítéljük meg az embereket a kinézetük alapján.