A mai világban a plasztikáztatás lassan olyan, mintha lemennél a boltba. Sajnos nagyon elterjedt már a mindennapokban, és ez leginkább abból alakul ki, hogy az alanyok nincsenek megelégedve magukkal, önbizalomhiányosak, máshoz hasonlítják magukat. Persze vannak olyan esetek, amikor nincs más választás, így több részre bonthatjuk azoknak a csoportját, akik igénybe veszik a plasztikát.. 

 

Helyreállító plasztika

Nem szabad azonnal - vagy egyáltalán - elítélni azt az embert, aki plasztikáztat, mert sosem tudhatjuk az okát. Veleszületett rendellenesség, ami akadályozza a mindennapjait, baleset utáni hegek, esetleg égési sérülés. Ezek mind-mind indokolt okok arra, hogy kés alá feküdjön az ember a teljes élet reményében

Esztétikai célú beavatkozások

Az egyik leggyakoribb plasztikai ok. Amióta az újságokban agyonretusált, tökéletesnek tűnő modelleket látnak az emberek, azóta köszön vissza az önképzavar és az önbizalomhiány az életükben. Hajlamosak összehasonlítani magukat a photoshoppolt képekkel, és a különböző adottságokkal. Mindenki más miatt szép, hát mégis milyen lenne a világunk, ha mindenki ugyanúgy nézne ki? 
Természetesen itt is vannak indokolt esetek, amikor már pszichológiailag megy rá az ember arra, hogy nem szeret magán valamit, és egyre inkább alakul ki benne az öngyűlölet. 

Hirtelen felindulás

Ez az egyik legveszélyesebb ok mind közül. Amikor az embert sérelem éri, hajlamos hirtelen döntéseket hozni, hogy megváltoztassa magát azzal a céllal, hogy akkor más ember lesz és minden problémája elszáll.
Az ok? Leginkább a megcsalás, szakítás. 
A jobb változat az, ha átfestik a hajukat a sértett személyek, vagy csináltatnak egy piercinget. De a plasztika egy visszafordíthatatlan, veszélyes döntés ilyen esetekben.
Mivel hirtelen felindulásból csinálja az ember - leginkább annak reményében, hogy visszakapja a szakító felet, vagy csak hogy megmutassa neki, mit veszít - ezért nem eléggé körültekintő, nem néz utána az orvosnak, nem érdeklik a referenciák, csak csinálják már meg: ilyenkor fordulnak elő leginkább a plasztikai hibák, amikkel az egész életüket megkeseríthetik a csalódott alanyok. Ilyenkor inkább adjuk ki magunkból a felesleges dühöt egy boxzsák társaságában, de NE feküdjünk kés alá. 

Hoztam pár példát, hogy biztosan átgondold a plasztikáztatást

Egy vagyon a kínokért

plasztika szájfeltöltés

Egy kínai színésznő, Kao Liu a közösségi oldalán osztotta meg a félresikerült plasztikai műtétjének végeredményét, amit egy olyan kórházban csináltatott, ami már többször kapott hatósági figyelmeztetést a sok panasz miatt. Nekrózisos sérülés lett a műtét következtében, ami annyit takar, hogy elhaltak az orrán a szövetek. Mindez forintra átszámítva több, mint 18 milliójába került..


A barátnőm rávett, hogy megcsinálja a szájfeltöltésem

plasztika szájfeltöltés

Az orosz Jelizaveta Tkacsenko rossz döntést hozott, amikor inkább az olcsóbb és veszélyesebb opciót választotta a szájfeltöltésre: barátnőjére bízta a beavatkozást. A szakszerűtlenségnek és az ismeretlen anyagnak, amit a szájába fecskendezett az lett a következménye, hogy a szája szétrepedt és tiszta seb lett az arca, mindezt egy kis nehézlégzéssel megspékelve..

Donatella Versace

plasztika szájfeltöltés

Ezt a nevet senkinek nem kell bemutatnom, hiszen mindenki ismeri a híres divatmárka résztulajdonosát. Karakteres arcát bárhol megismerték az emberek, ennek ellenére a ráncok miatt annyiszor feküdt kés alá, hogy már rá se lehet ismerni. Feltöltette a száját, botoxoltatott és plasztikáztatta az orrát, de egyik végeredmény sem elégítette ki, és már valószínűleg soha nem is fogja. 

Jocelyn Wildenstein

plasztika szájfeltöltés

Utolsó alanynak egy olyan személyt hoztam, akit régen gyönyörű nőnek tartottak, most azonban szörnyetegként tekintenek rá. A milliárdos feleség annyira rákapott a plasztikára, hogy már azt sem lehet rá mondani, hogy árnyéka régi önmagának, és ha újra meglátogatna egy plasztikai sebészt, valószínűleg tiltakozna a szakszervezet.
Az oka elég nevetséges: a férje imádta a macskákat, ezért - hogy örökre maga mellett tartsa - átszabatta magát egynek. Ha engem kérdeztek, semmi macskásat nem vélek felfedezni az ő kinézetében - ahogy az akkori férje sem, ezért ahogy meglátta a nő eltorzult arcát, gyorsan el is vált tőle.