A szájfeltöltés egy népszerű esztétikai beavatkozás, amelyet sokan választanak azért, hogy fokozzák az arc vonzerejét és javítsák az önbizalmukat, azonban van, hogy ezzel az ellenkezőjét érik el. Fontos kihangsúlyozni, hogy minden esztétikai eljárásnak megvannak a maga kockázatai, és ezalól szájfeltöltés sem kivétel.

 

Az egyik legjelentősebb kockázat a túlzott mennyiségű töltőanyag használata lehet. Sok páciens hajlamos lehet arra, hogy egyre több anyagot kérjen be, abban a hitben, hogy minél dúsabb ajkakat ér el, annál vonzóbb lesz. Ez azonban nem csak természetellenes, vagy tömegkinézetet eredményezhet, hanem komoly egészségügyi problémákhoz is vezethet. A túlzott mennyiségű töltőanyag hatalmas terhelést okoz az arcnak, ami hosszú távon negatívan befolyásolhatja az arc struktúráját és rugalmasságát, ergo elindít egy olyan lavinát, ami magával hozza a botoxot és társait.

Egy másik potenciális veszélyforrás a nem megfelelően képzett szakember általi beavatkozás. A szájfeltöltés egy speciális terület, és csak olyan szakembereknek kellene elvégezniük, akik rendelkeznek megfelelő orvosi végzettséggel és tapasztalattal. A nem megfelelő technika vagy az alkalmatlan anyagok használata súlyos szövődményekhez vezethet, beleértve az allergiás reakciókat, fertőzéseket vagy akár az anyag eltolódását.

Ezt elszenvedte meg egy 27 éves nő, Jessica Burko, akinek természetesen nem tartottak kést a nyakához, hogy töltessen, és annál a dokinál végeztesse el a beavatkozást, mégis így döntött, aminek meg is lett az eredménye. A gyönyörű nőnek az anyagtól eltorzult az arca, konkrétan gumikacsa szája lett, ami nem csak kinézetre visszataszító, de olyan fájdalmakkal járt, hogy bármi áron véget vetett volna neki.

Miután feltöltötték a száját, azonnal feldagadt, de azt gondolta, ez normális, azonban amikor a kocsiban dupla akkora lett, visszament az orvoshoz, aki szteroidot adott be neki. Ettől csak még rosszabb lett a helyzet.

Végül kiderült, hogy az „orvos” eltalált egy artériát, és ez okozta a reakciót. Szerencsére egy hozzáértő vissza tudta még fordítani a dolgot, és mára már normálisan néz ki Jess szája.

A történtek után a nő gondolkodása ezekről a beavatkozásokról megváltozott, és mindenkit szeretne eltántorítani a szájfeltöltéstől.

Forrás: TikTok (@needtoknow_ntk)