Connie Culp története nem most történt, de nagy hatással volt az emberekre - így rám is - emiatt úgy gondoltam, írnom kell erről a férfiakat megszégyenítő erővel rendelkező nőről.
(Figyelem, a képek felkavaróak lehetnek)

Connie Culp hírek

Connie tragédiája 2004-ben indul, amikor is férjének olyan szinten elmentek otthonról, hogy úgy döntött, megöli feleségét, majd önmagával is végez. Nagy bánatára nem jött össze a dolog, mindketten túlélték, de egy életre megnyomorította azt a nőt, akinek azelőtt örök hűséget fogadott.
A megnyomorítást szó szerint kell érteni, ugyanis az emberekbe vetett bizalmán kívül elveszítette még az orrát, egyik szemét és felső ajkát is. 4 év várakozás után jött egy kockázatos lehetőség, amivel a bátor nő élt, és ami miatt az egész orvosi közösség tisztelte. Ő volt az első, akin arcátültetést végeztek az Egyesült Államokban, így érthető, hogy nagyon kockázatos eljárás volt akkoriban.

 

Connie Culp hírek

Mielőtt megtörtént a rizikós beavatkozás, 30 műtétet végeztek el Connie-n, végül 2008 decemberében hajtották végre rajta az arcátültetést. A műtét 23 óráig tartott és az arc, amit a nő „kapott”, egy nemrégiben elhunyt emberé volt – mondanom sem kell, hogy ezt is eléggé embert próbáló feldolgozni.

Connie Culp hírek

A végeredmény természetesen nem volt tökéletes, de Connie nem is várta azt, hiszen tisztában volt vele, hogy csodák nincsenek, így már ezt is hatalmas haladásnak tartotta. Az a pozitivitás, ami belőle sugárzott minden embernek példás volt. Sajnos majdhogynem teljesen megvakult, és a beszéde is nehezen volt érthető, ő mégis arra koncentrált, hogy újra érzi a finom ételek ízét, és képes önállóan lélegezni.

Connie Culp hírek

Ami mindenkit megdöbbentett, az az a mondata volt, amiben elmondta, hogy már megbocsájtott férjének és várja, hogy kiszabaduljon, azonban lánya észhez térítette, hiszen szerinte nem lenne példás visszamennie ahhoz az emberhez, aki örökre megnyomorította, és a halálát akarta – így Connie letett erről a dologról.

Ha már a férjénél tartunk, említésre méltó, hogy ennek a szörnyetegnek csak a foga sérült a gyilkos öngyilkosság végrehajtása közben, és mindössze 7 év börtönbüntetést kapott.. 2012-ben szabadult, és azóta senki sem tudja, mi történt vele, de őszintén, valószínűleg senkit sem érdekel..

Connie Culp hírek

A mindig pozitív nő 57 évesen hunyt el 2020 nyarán egy fertőzésben, ami független volt az arcátültetéstől. A műtétet végző orvos azt nyilatkozta, hogy messze ő volt az egyetlen, aki ennyi ideig élt az új arcával, hiszen akkoriban az arcátültetésen részt vett személyek idejekorán elhunytak.

Ezt kitartásának, és hihetetlen pozitivitásának köszönhette.

Képek: Boston 25 news