történetek

Rumeysa Gelgi egy 26 éves török nő, aki már hivatalosan is a világ legmagasabb nője a maga 215 centijével. Az ok, ami miatt sokkalta magasabb embertársainál, az az úgy nevezett Weaver-szindróma, amit már kisgyermekkorban rendellenes növekedés jellemez.

 

történetekEz nem csak lelkileg megterhelő neki, hanem fizikailag is. A lány csak kerekesszékben, és járókerettel képes közlekedni. Emellett a gyors növekedés miatt gerincferdüléssel, és szívbetegséggel is küzd. Ennek ellenére próbál teljes életet élni, például repülőgépen utazni, ami számára szinte lehetetlenség volt, hiszen nem fér el. 2021-ben azonban kapott egy lehetőséget, amihez 3 sornyi széket kellett lefoglalnia, hiszen csak fekve tudott utazni a gépen. Mivel csövek, csavarok vannak a gerincében, ezért nem tud 2-3 óránál többet egy helyben ülni, ezért volt lehetetlen neki a repülés.

Azonban ezt is megélte, és már nem hátrányként tekint betegségére, hanem próbálja a jó dolgokat látni benne: A Guinness Rekordok Könyvét. 18 évesen már bekerült a könyvbe, mint a legmagasabb tinédzser, de már a legmagasabb felnőtt nőként is szerepel benne, amire rendkívül büszke.

Képek: Instagram (@rumeysagelgi)