Modellkedés történetekA modellkedés egy olyan szakma, amit nagyon sokan alábecsülnek. A modelleket sokszor lenézik, és úgy tartják, hogy nem kell semmit csinálniuk a pénzért, hiszen „nekik adottságuk, hogy szépen verik vissza a fényt”. Gyomorforgató, ahogyan ehhez a munkához állnak az emberek, holott temérdek olyan dolgot kell a modelleknek kiállniuk, amit el sem tudunk képzelni.

 

Alsónemű nuku

Modellkedés történetekHa bárki látott már kifutómodellt, tudja, hogy mindene tökéletes, igényes. Ebbe az összképbe belerondíthat az alsónemű, aminek vonalai átlátszódhatnak – sőt, időveszteség is szín szerint váltogatni a bugyikat – ezért alsónemű nélkül vonulnak a kifutón. Vannak persze kivételek, amikor engedélyezett a tanga viselése, de elterjedtebb a teljes pucérság.

A menstruáció is nehezebb nekik

A modelleknek nem csak a menstruációval járó fájdalmas görcsöket, fejfájást, levertséged kell kibírniuk a piros betűs napokon, hanem még ilyenkor is szankcionálva vannak. Nem használhatják a mosdót – ami ilyenkor még nehezebb – nem hordhatnak betétet, és még a tamponjuk madzagját is el kell tüntetniük, vagy teljesen levágniuk.

A lábméreteddel nem foglalkoznak

Tudjuk, milyen szörnyű,, ha véletlen olyan cipőt veszünk, ami egy kicsit kicsi, vagy valahol nagyon kikezdi a lábat. A modelleknek ezt mosolyogva kell tűri, hiszen előfordul, hogy az ő lábméreteiknek megfelelő cipő nincs kéznél, és a sokkal kisebb cipőbe kell belepréselniük magukat, majd abban végigvonulni a kifutón.

Kiszámíthatatlanság

A modellek nem tudnak előre tervezni, van, hogy nem kapják meg az adott munkát, és fizetés nélkül vannak hetekig, akár hónapokig. Sokan ekkor döbbennek rá, hogy álmaik munkája nem tarthat örökké, hiszen erre nem lehet felhúzni egy családot.

A divatbemutató előtt nincs kaja!

Modellkedés történetekA rendezvény előtti (legalább) egy hétben már nem nagyon fogyasztanak szilárd táplálékot, csak turmixokat, a bemutató előtt pedig 12 órával már nem is isznak, hogy a lehető legjobb formájukat hozhassák. Természetesen ez nagyon egészségtelen..

Sokkal inkább küzdenek a korpával

Modellkedés történetek

A modellek haja erősen igénybe van véve. A mindennapos vasalás, göndörítés, hajlakkozás, zselézés sem a hajvégeknek, sem a fejbőrnek nem tesznek jót. Így hiába dolgoznak a legjobb fodrászokkal, a legtöbbjüknek borzasztóan korpás, egészségtelen a haja.

 Képek: Bazaar, DailyMail, Recept1.hu, Allure