A mai világban az, hogy valakinek hosszú körme van, teljesen bevett dolog, az emberek meg sem lepődnek rajta. 

De hogy ennyire hosszú?

köröm műköröm

A Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült 80 esztendős Lee Redmond 1979-ben kezdte el növeszteni a körmét, ami immáron 42 éves volt. Felmerül a kérdés sokakban, hogy mégis hogy nem törtek le ennyi idő alatt ahosszú karmok?

 

Nos a válasz egyszerű: ez volt a legfontosabb dolog az életében. Minden nap polírozta, olívaolajban áztatta, és úgy vigyázott rá, mint a hímes tojásra.
Először egy furcsa kihívásként tekintett hosszú körmeire, aztán már annyira az élete része lett, hogy nem volt szíve levágni őket, így a végső hossza meghaladta a 865 centimétert. 

Ahogyan minket zavar, ha hosszú a körmünk és akadály a mindennapi dolgokban, úgy Lee is megszenvedett azért, hogy rekorder lehessen. Azt például elfelejthette, hogy a repülőn elmenjen mosdóba, hiszen körmeitől nem fért be oda, nem tudta magára csukni az ajtót - arról ne is beszéljünk, hogy ha esetleg bejutott volna, mégis hogyan végzi el…

Lee legnagyobb dilemmája tehát az volt, hogy levágja-e féltve őrzött körmeit, vagy hagyja tovább nőni, ha már ennyi ideig vigyázott rájuk. A végső döntést azonban nem ő hozta meg, hanem a sors: egy balesetben kirepült az autóból, így az összes letört. 
Az autóbalesetet elszenvedő Lee-nek még volt annyi lélekjelenléte, hogy összeszedje körmei darabkáit az útról, és eltegye emlékbe. 

Nem ő az egyetlen, akinek a hosszú köröm teszi teljessé az életét.

köröm műköröm

Egy művésznek, Odilon Ozare-nek nem volt annyi ideje, hogy megvárja, amíg körmei megnőnek: épített magának egyet. A műkörme 120 centiméteresre sikeredett. A rekordfüggő férfi úgy tudta megvalósítani ezt a szerény kinézetű körmöt, hogy 35 réteg akrilport kent fel magának, amit utána megreszelt. Valószínűleg ez egy egész napjába fájt a férfinak, de megérte, ő is bekerült a Guiness Rekordok Könyvébe másodjára, a világ leghosszabb műkörme kinevezéssel. ( Elsőre a világ legmagasabb kalapjával érte el ezt a kitüntetést, ami majdnem 5 méteres volt)