szem tetoválás

A mai világban már nem lepődünk meg, ha teljesen abnormális beauty-trendek alakulnak ki, amit leginkább azért követnek az emberek, hogy kitűnjenek a többi közül. Becsülendő, ha valaki felvállalja az őrült kinézetet, hogy megmutassa az egyéniségét - egy bizonyos pontig. Most egy példával tudom alátámasztani, hogy igenis eljön az a pont…

 

A tetoválást jól ismerjük és szeretjük: tökéletes az önkifejezésre, és arra, hogy “felöltöztessük” a bőrünket - de itt is figyelni kell, hogy olyat tetováltassunk, amit nem bánunk meg, hiszen nem tudjuk csak úgy lemosni, örökre az életünk része lesz. 

Amber Luke ezt a tanácsot nem fogadta meg, neki az volt a lényeg, hogy módosítson magán, amire egyébként élete során már több, mint 5 millió forintot költött. Sosem volt negatív élménye, egészen idáig..

Egy nap a szemeit vette célba, és kitalálta, hogy a szemgolyójának jól esne egy kis tűszurkálás és tinta, így gyorsan el is ment megcsináltatni. Természetesen amit átélt közben, teljesen meglepte - amit bevallom őszintén nem értek, ugyanis nyilván nem fog jól esni, ha a szemedbe vernek egy tűt.
Azt nyilatkozta, hogy az összes beavatkozás közül ez volt a legrosszabb - pedig még a nyelvét is ketté vágatta - és olyan érzése volt végig, mintha üvegszilánkokat dörzsölne a szemébe a tetoválóművésznek csúfolt kutyaütő. 

Ám ez volt a legkisebb gondja

szem tetoválás

A “beavatkozás” után ideiglenesen megvakult. Három hétig “élvezhette” az utóhatását ennek az ötletnek - persze a fájdalom tovább tartott. 

A lány, aki a testmódosításnak élt, itt végleg elhatározta, hogy többé semmi fájdalmas változtatásnak nem veti alá magát, ezentúl csak tetováltatni fog - de azt addig, ameddig van hely a testén. 

Egy másik lány, Aleksandra Sadowska drasztikusabb változást akart elérni: Ő feketére tetováltatta a szemgolyóját. Azóta mindenki megijed tőle az utcán, és legkevésbé sem találják őt szépnek. Így a párkeresés is nehézkes lesz, hiszen ki az a férfi, aki egy démoni arcra akar ébredni reggelente? 
Aleksandrának ennél fontosabb volt az, hogy kedvenc rapperére, Popek-re hasonlítson, aki ugyancsak feketére színeztette a szemét. 

szem tetoválás

A lány azonban rossz “művészt” választott, és visszafordíthatatlan károk keletkeztek a szemében: az egyik szemére teljesen megvakult, a másikra pedig az orvosok elmondása alapján hamarosan meg fog. 

A változással persze nincs semmi baj, az a legjobb dolog a világon, ha az ember meg meri mutatni önmagát a világnak - de ne minden áron.

A szemtetoválást semmiképp se próbáljátok ki! 

Ha mégis a szemeteken szeretnétek változtatni, inkább próbáljátok ki a kontaktlencsét. Nem annyira élethű, de legalább nem végleges dolog, ami végleges károkat okozhat az egészségetekben.