Sminkteszt

sminkteszt alapozó

A következő termék, amit tesztelés alá vetettem, az a catrice HD Liquid Coverage alapozó.

Sosem gondoltam, hogy én valaha alapozót fogok használni, mert nem szerettem soha azt az érzést, amikor bárhova nyúlok az arcomon, ott smink van. Úgy éreztem mindig, hogy maszkban vagyok.. Természetesen tettem pár próbálkozást, de inkább maradtam a szem alatti korrektornál – egészen mostanáig.

Hosszas gondolkodás után a boltban kiválasztottam, és beruháztam rá – nem bántam meg!

 

sminkteszt alapozóA termék vegán, nem támogatja az állatteszteléseket, ami miatt még inkább ajánlom! Az ára a többi alapozóhoz képest alacsonyan helyezkedik el, ugyanis a 30 ml-es alapozó mindössze 2500 forintba kerül. Persze, nekem is gyanús volt, hogy ha ilyen olcsó, vajon ennyire gagyi is?

El kell mondanom, hogy most megdőlt az a gondolat, hogy a jó sminket meg kell fizetni, ugyanis MAC-et meghazudtolóan jó a termék.

sminkteszt alapozó

Részletes elemzés

A külseje számomra hívogató volt, hiszen egy matt, elegáns üvegben van, és egy pipetta applikátorral tudod „ráfecskendezni” a bőrödre az anyagot, ami megkönnyíti a felvitelt. Semmi extra, mégis előnyös azokkal a sima, kinyomós társaikkal szemben, amik két használat után mindenhol alapozósak lesznek, ezzel igénytelen kinézetet eredményezve.

sminkteszt alapozóAz állaga folyós, könnyen kenhető és lágy, mégis hatalmas a fedése, amit a következő képen a tetoválásommal érzékeltetek:

sminkteszt alapozóA telt fekete, erős tetoválásomat majdhogynem teljesen fedi, pedig csak egy keveset vittem fel rá.

Matt hatásának köszönhetően én nem is használok rá púdert, hiszen így sem ragad, tapad, olvad. Izzadtság és vízálló, ebben 5/4-es értékelést adnék rá, hiszen amikor meleg volt és napszemüveget viseltem, ott maradt a nyoma az orromon – amit persze egy törléssel elkentem és mintha ott sem lett volna!

sminkteszt alapozóRengeteg szín van belőle, és egyik se sárgás, illetve bőrön sem sárgul be. Én a fehér színemhez az Ivory Beige 005-ös árnyalatot használom, és tökéletes a szín, sehol nem tér el, és természetes a viselete. Rendkívül tartós, egy meleg, nyári napon csak késő délután éreztem úgy, hogy rám férne egy új réteg, addig viszont szépen tartott.

Összegezve, a szem alatti karikákat korrektor nélkül tökéletesen fedi, nem érezhető a maszk hatás, mégis matt, természetes és extra könnyű, nem is érzed, ha rajtad van. Az ára pénztárcabarát, és meg merem kockáztatni, hogy sok – ennél jóval drágább – társával simán felvehetné a harcot. Nagyon ajánlom!

Kép: Catrice Cosmetics, Shutterstock