termékteszt sminkteszt tesztek

A kevésbé szerencsés lányok életében kivétel nélkül eljön az a pillanat, amikor azt kívánják, bárcsak el lehetne tüntetni egy szempillantás alatt a pattanást- főleg ha valami fontos időpont, randi vagy program előtt keserítik meg az életünket. Belógattak elénk – mint valamiféle csalit - egy ideje már egy csodatapaszt, amit ha ráragasztasz a kezelendő részre, reggelre nyoma se lesz a gyulladásnak.

De ez gyakorlatban is működik?

 

Leteszteltük!

Több fajta található a drogériában, ezért viszonyításképpen két különböző gyártót próbáltam ki. Az egyik a Balea „Hautrein” terméke, a másik a Rossmann-ban beszerezhető Clear skin.

termékteszt sminkteszt tesztek

Őszintén, kétkedve fordultam a dologhoz, mert volt már párszor olyan makacs zsírcsomóm, amire ha mindent is rákentem, akkor sem múlt el. Alapjáraton nem vagyok egy pattanásos ember, de a makacs, fájdalmas, látványos zsírcsomók sokszor megnehezítették a mindennapjaimat, így a „vesztesek nyugalmával” álltam neki kipróbálni a csodaszert. Egy ugyanilyen bőrhibával küszködtem, amikor is hosszas tisztítás után rátettem az érintett felületre a Clear skin tapaszt. Először picit feszítő érzés volt, de szinte jól esett, hisz éreztem, hogy valami történik ott – és reménykedtem, hogy jó dolog.

A viselete egyáltalán nem rossz, nem zavar vagy akadályoz semmiben, mintha ott sem lenne. Látványra sem néz ki hülyén, hiszen átlátszó. A legjobb, ha fürdés után, amikor jól ki van gőzölve a bőr, ki vannak tágulva a pórusok, akkor teszed rá, miután egy tonikkal vagy micellás vízzel még áttörölted, hogy biztosan steril legyen a kezelendő rész.

Ezután nincs más dolgod, minthogy ne piszkáld, és pihenj. Leginkább éjjelre jó feltenni, mert nem nagyon érheti nap a benne lévő savak miatt.

A különbség a kettő között csak a hatásánál van, viselete mindkettőnek nagyon kényelmes, azonban a végeredmény..

Teljesen egyértelműen a Clear skin termékére szavazok, mindenképpen azt ajánlom a Dm saját márkás árucikkével szemben. Utóbbi egyáltalán nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, közben sem éreztem, hogy bármi is történne a kezelt bőrrésznél, utána pedig nem hogy segített, még ártott, hiszen nem tudott levegőzni a bőrfelület. Ezzel ellentétben az előbbi termék többet is nyújtott, mint vártam. A pattanásról lehúzta a gyulladást, azt, amit pedig ki kellett belőle tisztítani, azt – máshogy nem lehet mondani – kiszívta. Kinyomni sem kellett, csak lefertőtleníteni, és volt nincs patti! Leszárította, így természetesen a hidratálására figyelni kell, de így gyorsabban a gyógyulás útjára tud lépni a bőrfelület. A hegeket természetesen nem gyógyítja be tökéletesen, de nem is várhatjuk tőle.

Így hát a Rossmannban könnyen beszerezhető, alacsony árkategóriával rendelkező (kb. 1300 forint) Clear skin terméket nagyon ajánlom, ellentétben a Balea-s tapasszal, ami – már bocsánat – de kakinak a pofon.

Képek: Shutterstock