Sminkteszt

termékteszt

Az utóbbi időkben rengeteget hallottam a L’oreal Infaillible névre keresztelt csodapúder/alapozóról, amiről az a hír járja, hogy egy kis adag bármilyen bőrhibát eltüntet, annyira jó a fedése. Nos, mivel a blogomnak egy új része indul – a szépségápolási termékek tesztelése – ezért több se kellett, hogy kipróbáljam a hőn áhított terméket.

 

El kell mondanom, hogy a termék nem állatkísérlet-mentes, így én is egy barátnőmét próbáltam ki, és ha számodra is fontos az ez ellen szóló kampány, akkor ez nem a te márkád!

A gyártmány magába foglalja a púdert és az alapozót, így mondhatjuk kettő az egybennek. Egyébként minden olyan boltban megtalálható, ahol árulnak sminkeket, tehát a DM-ben is bármikor beszerezheted. A saját maga kategóriájához véve drága az ő 6400 forintos árával.

Na de nézzük meg jobban!

termékteszt

Engem az ilyesfajta videók inspiráltak, hogy a saját bőrömön is tapasztaljam ezt a „tökéletes” fedést, hiszen tudjuk, hogy az interneten nem szabad mindent elhinni. A vélemények inkább pozitív irányba hajlanak, ezért beadtam a derekam egy kipróbálásra. Az élményeim kettősek, viszont ha nem gondolnék arra, hogy állattesztelést végez a márka, akkor inkább húzna pozitív irányba az erről formált véleményem.

Részletes elemzés

termékteszt

Persze minden sminkterméknél a „külső megfog” elv működik, tehát a feltűnő, igényes csomagolás már félsiker. Ennél a terméknél ez bejött, vakító piros tokkal hívja fel a figyelmet magára. Ötletes, az biztos, hiszen első ránézésre vastagnak tűnik, de annak a felét kiteszi az aljában eldugott használhatatlan szivacs, ami egyenlő a nullával.

Az állaga száraz, de a bőrön kenhető. Itt jön az, hogy persze számomra jó volt, hiszen az olajosabb részeket tökéletesen mattítja, de nem szárítja ki. Erről olvastam más véleményeket is, és aranyközépút nincs. Azok, akiknek száraz a bőrük nem ajánlom, mert a tapasztalatok szerint kiszárítja a bőrt.

Amikor felvittem a bőrömre, engem zavart a maszk hatás. Rendkívüli a fedése, ami miatt nagyon mű lett az arcom, persze aki rendszeresen rak fel erős sminket, az imádni fogja. Emellett könnyítés a sminkelésbe - pont a fedése miatt - hiszen egy réteg is már bőven elég belőle.
Másodjára locsoltam rá egy kis vizet, ( tényleg csak pár cseppet) és így sokkal lágyabb volt, ezáltal nem is éreztem „maszkosnak”, ha rajtam volt.

A ráírt „vonzó” szám, miszerint 24 óráig fent marad természetesen kamu, egy átlag tavaszi napon délután már nem ártott volna egy új réteg. Természetesen ezt 5 perc alatt orvosolni lehet, hiszen egyszerű és gyors felvinni, akár egy kocsiban is elintézheted.

Végül, de nem utolsósorban a színválasztásról kell beszélnünk. Elképesztően fontos ez a pigmentáltsága miatt. Nagyon látszik, ha nem passzol, vagy minimálisan eltér a bőröd árnyalatától. Inkább a teszterekkel nézd meg az arcodra kenve (ne a kezedre, mert ott más a bőr). A másik, hogy az árnyalatok nagyon sárgásak.

termékteszt

Mindent összevetve, nem venném meg, hiszen vannak ugyan ilyen jól fedő alapozók, amik noha ugyanennyibe kerülnek, de több anyag van bennük. Egyszer-egyszer biztos jól jöhet, ha gyorsan akarsz tökéletes sminket, ami egy körrel eltünteti a bőrhibákat. A zsíros és kombinált bőrű személyeknek ajánlom, mert hatalmas segítség lehet a mindennapokban, de teljes mellszélességgel nem állnék a termék mögött.

Fotók: Shutterstock, Pinterest, Amazon